Toscana…mamma mia….again

Heey si iata cum mi-am promis am revenit anul asta la Tuscookany, my first love intr-ale cursurilor de gatit. Ce sa mai, nicaieri nu a fost ca aici, atmosfera, instructorul, ingredientele….De la NY la Istanbul am incercat si invatat si nu m-am abtinut si m-am intors.

Dupa ce am fost in iulie in vacanta aici, deja ma simteam acasa. Deja fusesesm mai des anul asta pe autotrada 1 decat pe Valea Prahovei (hmmm, pacat). Cand m-am apropiat de Poppi si am vazut castelu in departare jur ca am auzit muzica. Si surpiza placuta a fost faptul ca mi-am amintit drumul, care e cam intortochiat si nu tocmai semnalizat pana la vila dintre dealuri…parca ieri fusesem pe acolo…eu, care  de cate ori ma duc la AFI Cotroceni ajung nu stiu cum naiba in Drumu Taberei.

[nggallery id=13]

A doua supriza, de data asta nu tocmai placuta, a fost cunoasterea grupului. Anul trecut am fost 6 tinerele, toate singurele la acest curs, so girl bonding. Acu…numai batrenei americani, la prima excursie in Europa dupa pensioare, si toti in grupuri (casatoriti, surori, prieteni). Deci m-am integrat ca nuca in perete. Am indurat cu stoicism intrebarile legate de Romania. “Unde e Estonia asta?”, “Ce parere ai de tiganii din Franta?”, “Mai antreneaza Bella Karoly?”, “Voi aveti DVD?”, “Da de ce ai invatat si italiana daca stii engleza?”…man oh man zau ca n-a fost usor.

Revederea cu Paola au facut toate astea sa nu ma afecteze prea tare. Oricum pentru ca mai facusem cursul, am avut alte chestii de facut, am lucrat 90% singurica si mi-am vazut de ale mele, in special (evident) …prajituri 🙂 Paola a hotarat ca noua mea freza nu e destul de funky (“arati ca un baiat de 16 ani”) si m-a “coafat” in sus.

In timp ce moshuletzii (care, BTW majoritatea nu prea stiau cum se fierbe oul da sa transezi o pasare) taiau de zor legume si intindeau paste de mana, eu am prajiturit deserturile si am gatit si snackul de afternoon break pentru tot grupul. Ceea ce a fost un pic challenging, ca aveam deadline (“imi trebuie alea in 10 minute!”), nu aveam ajutor sau indrumare (“hai ca stii astea”), si trebuia sa imi fac loc intre old people care aveau 3 castroane pentru separat 2 oua.

Don’t get me wrong, moshuletzi erau de treaba si chiar funny (dupa vreo trei zile). In fiecare seara se faceau foooarte veseli (Italian wine cat poti sa bei plus vreo 20 de digestive si alte de astea la liber), au facut baie noapte in hot tub. Intr-o seara am ras cum nu am mai ras in viata mea. Jur ca era sa ma sufoc de ras…Babutza de 80 de ani dansa intr-un mare fel…

Dar sa revenim la gatit. Cam asa aratau ingredientele si diverse feluri in faza de coacere.

[nggallery id=16]

Si asa arata la final rezultatul muncii noastre.

[nggallery id=17]

In ziua libera m-am plimbat prin Poppi, un orasel vechi si turistic, cu un castel foarte frumos si cateva magazine cu mancare 🙂

[nggallery id=14]

Tot in ziua libera am facut o gramada de poze ciupercutzelor care creshteau peste tot prin curte…si unele (mai ales porcini) au si fost culese pentru gatit.

[nggallery id=15]

Ei si ce repede a trecut o saptamana. Am invatat sa fac crostata, de care imi era tare dor de cand Salsamanteria este in renovari, am muncit 4 ore sa fac choux umplute cu crema pentru 15 persoane (next target: croque en bouche!), am invatat babutza sa faca clatite (crepes nu american pancakes) in timp ce cantam amandoua “My girl” langa tigaie  (asta a fost un moment Kodak), si am venit acasa cu o multime de retete (si cu cateva perechi de pantofi).

Sa ma duc din nou la anu?

3

6 thoughts on “Toscana…mamma mia….again

  1. gabi

    Merita sa dai aproape 3000 de euro? Mie mi se pare c-am mult, clar a fost si fun si ai invatat ceva din moment ce te-ai intors…dar intrebam daca intr-adevar merita…

  2. Monica Post author

    au fost 3000 de dolari 🙂 si da merita. Scoala asta e in top 10 in Europa, locatia e superba, conditiile sunt de 5 stele, ai open bar tot timpul…

  3. Carmen

    Foarte interesant, iar locatia de vis….acum imi para rau ca nu am venit cu tine….next time da de stire. cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *