Bloggers weekend away la Vila Tomis

Dupa ce ne-am intalinit pentru cate o seara in micul nostru club mancacios, s-a votat ca e timpul ca trecem la faza 2, un we culinar away. Sau un cookathon (inclusiv cu eatathon si drinkathon). Asa ca impreuna cu Elena, Mazi si Madalin ne-am ascuns la Fundata @Vila Tomis sa ne desfasuram in voie, impreuna cu jumatatile noastre ca cineva trebuia sa aiba grija sa nu ne facem de cap.  Despre zona in care gasiti Fundata nu trebuie sa va mai povestesc, cat e de frumos si pasnic. Iar Vila Tomis e the perfect getway pentru cine vrea sa fuga de oras. Camera noatra a fost foarte mare, incapeau si foodie kids fara probleme. In plus gazdele ne-au cedat si bucataria cu toate cele sa ne facem de cap.

Si daca suntem mancaciosi nu inseamna ca nu suntem organizati. Ordinea numerelor pe tricou fiind stabilita in prealabil, in prima seara a fost la aparat Madalin, cu o supa de usturoi cremoasa si buna si cu faimoasele lui prepelite umplute cu foie gras si mamaliga. La inceput am contribuit si eu cu o salata de caracatita care nu a vrut sa ramana acasa singura in frigider si a insistat sa vina la party.

Treaba a continuat dimineata, cu o omleta cu ciuperci la prima ora by foodie man, ca pana la brunch ne luase foame regardlesss ca aseara mancasem o gramada. La brunch a venit randu lu Mazi la microfon si playlistu a fost asa: tarta cu branza , ardei copt si masline; tarta cu pesto, rosii si anghinare; pateu cu stafide si salvie; pateu de sardine; rulouri de sunca cu smochine; cuscus cu stafide si caise; briose cu banane si nuci; pannacotta cu sos de red fruits; fresh de portocale; smoothie rosu (ca nu mai stiu ce era in el).

Dupa concertul asta greu (vai ce ne-am mai chinuit 🙂 ) a venit randu nostru, si foodie man m-a eclipsat complet cu grataru lui. Eu am incercat sa ma evidentiez si eu un pic, si am marinat niste pui in 2 feluri (thai si greek) dar rezultatul a fost complet identic (WTF)…dau vina pe gratarul cu lemne ca m-a eclipsat complet. Jur ca la weberu de acasa aromele au fost bine evidentiate. In schimb foodie man a fost indelung aplaudat pt tehnica grataritului de mici. Ah well…

Seara a continuat european cu influente mexicane. Adica ne-am uitat la eurovision, am comentat cu mare pricepere si am baut…o cantiatate ce va ramane secreta pt outsideri….de tequila procurata de foodie man while on a biznis trip in Mexico. Discutia a fost presarata si cu dezbateri culinare, de ex 30 min de discutii aprinse despre best way to cook mamaliga 🙂

Next day, de la capat, this time cu brunch by Elena as follows: humus cu portocale; pateu de fasole cu ton si salvie; scones cu feta si chimen (foodie man loved them); fritatta cu bacon si rosii cerry; bruschete cu leurda si capsuni; biscuiti Anzac of NZ; carrot cake; limonada cu menta.

Si cam asta a fost cookathonul nostru 🙂

Multumim inca o data gazdei noastre @ Vila Tomis, care ne-a lasat sa cotrobaim prin dulapuri dupa o tigaie just so (“ca aia de pe aragaz nu e tocmai buna”), n-a fugit disperata de discutiile interminabile despre mancare, cu mancare, etc…si all in all a contribuit ca the first bloggers we away sa fie unul memorabil. Daca ma gandesc nu-i tocmai bine, acu trebuie sa facem altul…beware 🙂

Si v-am zis ce peisaj era de la camera mea?

2

One thought on “Bloggers weekend away la Vila Tomis

  1. corina

    Multumim de vizita. a fost supeeeerr. 😀 tre’ sa repetam experienta in formatie completa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *