Castel, istorie si iubire in Toscana

Pentru ca astazi este o zi in care totul in jurul nostru e roz/rosu cu inimioare si la radio canta numai melodii de dragoste, zic sa va povestesc despre un loc din Toscana unde se pot organiza nunti sau evenimente aniversare speciale.

Este vorba despre Castello del Trebbio, pe care l-am vizitat in noiembrie cand am fost in Toscana in foodblog tour. Este un loc deosebit, nu numai pentru amatorii de vinuri (proprietarii sunt producatori recunoscuti) sau ulei de masline, ci si pentru iubitorii de istorie. Pentru ca acest Castello del Trebbio a fost detinut de familia Pazzi si in camerele lui inalte si cu ferestre mici (este mai mult o fortareata decat un castel) s-a planuit asasinatul asupra familiei Medici. Also fanii filmului Hanibal cred ca vor gasi aici detalii interesante.

Chiar in camera conspirativa am intrat si noi cand am vizitat locul, unde ghidul ne-a povestit toata istoria de la familia Pazzi la familia care locuieste azi aici. La focul la care se incalzea familia Pazzi am stat si eu cu un pahar de vin…daca asta nu e pazzesco atunci nu stiu ce e 🙂

(pazzesco=nebunesc in limb italiana).

Peisajul in jur este de vis, de poveste, de nunta de poveste 🙂 Nu numai Tom Cruise poate face o nunata la castel, acum cu putina birocratie si cateva taxe, este o optiune de luat in considerare.

Este la numai 15 km de Florenta asa ca nu necesita o logistica foarte complicat. Nunta poate avea loc chiar in curtea castelului cu acces la capela privata, iar nuntasii pot fi cazati in vilele agroturistice de pe domeniul castelului.

(credit foto site castel)

Si daca nunta a trecut, asta nu inseamna ca nu puteti veni in vacanta la Castello del Trebbio. Exista optiuni frumoase de cazare agroturistice, inclusiv cu o piscina care va tine copiii ocupati toata ziua.

Restaurantul La Sosta del Gusto este sapat intr-o fosta grota si are gradina proprie de legume. Impreuna cu uleiul de masline productie proprie si extras chiar pe proprietate, mesele aici vor fi o amintire placuta mult timp.

Pe langa vizitele in pivnite si crame, se mai poate participa si la cursuri de gatit, doar vorbim de mancare pe acest blog 🙂 Cei cazati in vile pot organiza aceste cursuri chiar in vilele in care stau, sau in bucataria mare a castelului.

Tot la activitati se pot sa face plimbari si drumetii pentru ca peisajul este de carte postala oriunde te uiti.

Pentru un pranz tihnit, va recomand sa mergeti in apropiere la Casa del Prosciutto.

Ne-am facut cu greu loc la pranz printre localnici dar am reusit sa ne inghesuim la o masa. Meniul e simplu si scris cu creta pe o tabla. Am ales sa incercam niste salamuri ca doar eram intr-o macelarie. Apoi paste, anghinare in sos si pane si o crostata simpla la sfarsit.

Dupa asa un pranz desigur ca ar fi mers o plimbare cu bicicleta pe malul raului.

In schimb Madalin a ales sa faca pe VanDamme pe pod. Frumos, frumos, Madalin :)))

Toscana este o destinatie romantica si Castello del Trebbio nu trebuie sa lipseasca de pe lista voastra de vazut. Pentru a organiza vizite la castel (trebuie aranjate in prealabil), pentru cazare si evenimente, Vacanta in Toscana va ajuta si organizeaza orice aveti in plan.

Happy Valentine’s Day!

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *