Ferma Dacilor

Ne place ca de 1 Decembrie sa mergem la o pensiune prin tara. Sunt atatea locuri minunate in Romania si de fiecare data ne bucuram de locurile pe care le descoperim. In minivacantale de 1 Decembrie am mers cu mocanita in Covasna, ne-am plimbat pe dealurile de langa Miclosoara sau am vizitat satele deja faimoase din zona Viscri.

Anul acesta am gasit o locatie foarte frumoasa si mult mai aproape de casa, Ferma dacilor. La o ora de Bucuresti, in Prahova langa Mizil, pe un drum foarte liber (nici vorba de trafic chiar si in zile de nebunie pe DN1), peste dealuri acoperite de vii ce aduc a Toscana.

fermadacilorfoodiefamily29

fermadacilorfoodiefamily30

fermadacilorfoodiefamily31

Ferma dacilor este un proiect tanar, inca in dezvoltare, camerele mai au nevoie de una doua piese de mobila in plus dar altfel foarte confortabile. Dar locul in care ne-am petrecut o mare parte din timp era sala mare de mese, la parter cu mese si banci, cu un loc de vizionat TV (si lasat copiii cateva ore) si canapele, carti si jocuri.

fermadacilorfoodiefamily22

La Ferma se pot face drumetii, plimbari cu calul sau sareta, tir cu arcul, si, cel mai important, se poate manca. Foarte bine. Foarte foarte bine. Nu numai cei cazati beneficiaza de mese, se poate veni la masa si cu rezervare in prealabil cu o zi inainte, mai ales pentru grupuri, meniul suna in genul “iepure la tava”, adica un iepure intreg, nu cu portia :)) Iepurii, bibilicile, pasarile si mai toate produsele sunt din productia proprie a fermei, care are si linie de prelucrare a carnii.

fermadacilorfoodiefamily27

fermadacilorfoodiefamily5

Cat am stat noi acolo 2 nopti am mancat cam asa:

fermadacilorfoodiefamily

fermadacilorfoodiefamily2

fermadacilorfoodiefamily6

Aceste chiftelute au fost de mare succes la foodie kids.

fermadacilorfoodiefamily8

In plus pentru ziua de 1 Decembrie s-a intamplat si un frumos porc la gratar.

fermadacilorfoodiefamily7

Din care a mai ramas numai atat.

fermadacilorfoodiefamily10

La partea de desert am primit placinte de mere si dovleac cu gem de casa si clatite.

fermadacilorfoodiefamily32

 

fermadacilorfoodiefamily9

Si daca astea nu au fost de ajuns, va arat si ceva frumos de la micul dejun, paine de casa cu gem si smantana in loc de unt…de vis.

fermadacilorfoodiefamily11

Dupa atata mancare trebuie si putina plimbare, iar peisajul din jur este foarte frumos, chiar daca era cam frig.

fermadacilorfoodiefamily3

fermadacilorfoodiefamily4

fermadacilorfoodiefamily26

In plus, am mers intr-o dimineata la Cramele Lacerta pentru o vizita si o degustare. Consider ca  pot sa spun ca am vazut cateva crame la viata mea, din Toscana pana in Napa, dar una atat de ingrijita si curata nu am vazut in viata mea. Totul era sclipitor si perfect aranjat la locul lui. Si vinul foarte bun.

fermadacilorfoodiefamily14

fermadacilorfoodiefamily15fermadacilorfoodiefamily16

fermadacilorfoodiefamily18

fermadacilorfoodiefamily20

fermadacilorfoodiefamily17

fermadacilorfoodiefamily19

Vizita cu degustare intensiva la crame este 50 lei de persoana si asa mult ne-au placut cateva ca am si plecat cu un numar de sticle acasa.

fermadacilorfoodiefamily21

Ne-am intors la ferma pentru inca o masa si un pahar de vin.

fermadacilorfoodiefamily12

Si o vizita in faimoasa camara de la ferma, camara care mi-a bantuit visele de cand am vazut-o pe instagram unde am si stat de vorba cu Dl Cornel (proprietarul) care mi-a povestit ce planuri are pentru ferma. Si o sa fie si mai frumos.

fermadacilorfoodiefamily13

Ne-a placut foarte mult la Ferma Dacilor, totul a fost foarte bine si bun, si daca ceva nu era gazdele se straduiau sa fie totul bine.

Este cu siguranta un loc unde vom reveni, chiar si numai pentru un pranz.

fermadacilorfoodiefamily25

3

One thought on “Ferma Dacilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *