Foodie Family eats in New York

Prima data in Big Apple. A plecat de acasa cu o gramada de idei preconcepute despre America, si un din ele era despre mancare, ce rea e mancarea in America, ca te ingrasi orice ai manca, etc…

Mmm, depinde unde cauti. Sigur e plin de fast food si hot dog (care miros ingrozitor) la orice colt de strada – cum sa iti placa asa ceva? McDonalds la noi imi pare acum restaurant de lux comparativ…brrr

Dar intr-o dupaamiaza de sambata am nimerit in Little Itlay, unde tocmai avea loc festivalul San Genaro, o adevarata parada de mancaruri si traditii italienesti….aaaa, pai aici e de mine (v-am zis ca imi place mancarea italiana?). Strazi intregi pline cu tarabe si standuri cu mancare, de la pizza la canoli cu crème si frisca, si carnati pe care i-as fi ascuns in valiza, inghetata da verro, mii de feluri de branza si mezeluri si….a picture is woth a 1000 words….see below.

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

Little Italy

 

In alta seara, in drum spre Culinary Institute of NY, am vazut in fata unui magazin alimentar o multime de dovleci, de toate formele si culorile cum nu mai vazusem nici n poze…am ridicat ochii si ce scria “Garden of Eden”, uou pai intradevar era gradina raiului, toate fructele si legumele care exista pe lumea asta, toate felurile de branza, rafturi intregi cu sortimente de mustar, fainuri, graunte si boabe si…aproape am intarziat la curs din cat am cascat ochii pe acolo.

eden

eden

eden

eden

Dean&Deluca – asta institutie americana care imi place si mie. Magazin de delicatese faimos, infiitnat…….Mai elegant ca la “Garden of Eden”, cu un sortiment mai diferit, cu galantare intregi de mancare gatita pentru foodie care nu gatesc (da, exista si din astia).

dean

dean

La scara mai mica dar tot frumos tare a fost in Grand Central Market (adica supermarket din gara). . cand o sa avem si noi asa ceva in Gara de Nord

central

central

central

central

Tot in gara am dat peste un oyster bar de dimensiuni americane….cat o hala de fabrica la noi si cu un meniu de stridii cat letopisetul Tarii Moldovei.

oyster

oyster

oyster

Desi sunt impotriva fast food am vrut totusi sa vad ce e asa grozav la hot dog, simbol amrican prezent peste tot. Si pentru a-l degusta am fost tot la un simbol : GREY’S  PAPAYA. ..domne, buni nu pot sa zic nu, dar sa construiesti o cultura pe asa ceva…I don’t get it.  Aveai de ales intre trei relish (ceapa calita, varza), cu mustar si ketchup de la un dozator imens. Si de baut un fel de shake de papaya (plin de zahar) si cu o textura usor abraziva. O experienta, dar nu imi va fi dor de ea.

gray

gray

gray

KITCHEN ARTS AND LETTERS adica cel ami mare magazine dedicate cartilor de profil…m-am simtit ca Harry Potter cand intra in primul film in magazinul cu baghete magice…adica astea chiar exista, si eu imi pot cumpara ce vreau? Nu e la fel ca pe amazon, cand le vezi si le rasfoiesti si…ar trebui sa ma opresc ca am de promovat un magazine online.

artsletters

2

2 thoughts on “Foodie Family eats in New York

  1. Cristi

    Sper sa ajungi in Los Angeles si in California, sa vezi acolo cum ceea ce se stia despre “mancarea din SUA” e complet pe dos :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *