Foodie Family eats in Poiana Brasov

Anul acesta de 1 martie am aniversat 15 ani de casatorie, zi denumita prin unele documente si Nunta de Cristal. Pana acum nu am aniversat cu specific dar am zis ca 15 este totusi o cifra care merita.

Prima idee a fost sa mergem la Hotelul de Gheata de la Balea, ni s-a parut cel mai de cristal 🙂 Dar locatia nu era asa prietenoasa si am renuntat. Sa astepti pana se umple cabina cu minim 10 oameni, sa te lase in camera numai la ora 21 si baia disponibila tocmai la telecabina…nu prea suna aniversar. Plus, daca vremea nu era buna riscam sa nu putem ajunge la hotel.

Asa ca ne-am reorientat spre Poiana Brasov unde am prins o vreme superba, nu degeaba i se spune si Poiana Soarelui.

Optiunile foodie sunt inca limitate in aceasta statiune…restaurantele de hotel, chiar si cele mai cu stele, sunt cu ani multi in urma la capitolul meniu, Stana era inchisa pentru renovare (in plin sezon ?!), iar faimoasa Sura Dacilor…prea trist ca sa las poze aici. Singura locatie care ne-a placut (si la care am mers de 2 ori) a fost Coliba Haiducilor, unde am gasit mancare traditionala asa cum trebuie.

Pentru un pranz rapid am mancat si o pizza la Club Rossignol, unde au chiar cuptor cu lemne si pizza e foarte buna. Mi-a placut mult si clatita strudel, umpluta cu dulceata de mere si acoperita cu sos de vanilie.

Pranz rapid bun este si pe partie, la Cabana Postavaru, unde are cel mai bun salam de biscuti din lume 🙂 Aici se vand in weekend mai mult de 100 de kg de salam.

In seara de 1 martie, cand a fost si un super moon, am facut o coborare la lumina lunii de sus din Postavaru…nu mai schiasem noaptea (fara piste luminate) si a fost intradevar o seara de pastrat la amintiri. Cum si luna de miere tot la ski am petrecut-o, a fost chiar potrivit.

Si ce putea fi mai potrivit la aniversarea de cristal decat o sampanie Cristal 🙂

Here’s to many many more bubbly golden years!

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *