Foodie Family eats in Zermatt

Prima saptamana din martie foodie kids au avut vacanta asa ca am fost la ski. Zermatt este o statiune de vis cu multe multe partii lungi groomed to perfection, telescaune incalzite si cutii cu servetele in 4 straturi in statia de telecabina in caz ca. Desigur toate astea costa de rup, totul este scump ca naiba. De exemplu un espresso e 4 euro iar un jaggertee numa’ 8,5 euro. Numai zic cat costa un abonament de cablu pe 6 zile, dar macar aici ne-am scos un pic pentru ca un foodie kid a platit jumatate iar altul a fost gratis (pana in 9 ani este gratis, iar in prima zi de luni a lunii este gratis si pentru copiii mai mari).

Am mai fost in Zermatt acum vreo 7 ani si ne-am tot dorit sa revenim, accesul greu in statiune insa ne-a descurajat de multe ori, fiind o statiune car free. Se zboara la Zurich, Geneva sau Milano (prima oara la Milano, acum la Geneva) pe urma iei trenul, pe urma alt tren…ceea ce nu e tocmai comod cu 4 valize, 4 genti de clapari si 2 saci cu skiuri. Dar am razbit.

Prima saptamana din martie s-a nimerit fix dupa vacantele europene asa ca singurii copii pe partie erau ai mei si kinderi pana in 6 ani fara obligatii scolare. In consecinta foarte putina lume pe partie, majoritatea fiind pensionari americani…cred ca au avut oferta sau ceva in perioada aia ca altfel nu imi explic. Dar 6 zile pe partii perfecte fara coada la cabina sau scaun…vis.

Dar cum atata ski fara coada si vreme buna fac ceva foame sa vedem pe unde si ce am mancat pe partie, mancarea pe partie fiind cea care ne stabilea si traseul zilnic pe munte, in functie de restaurant alegeam si zona de ski.

1. Chez Vrony

Restaurantul Chez Vrony este in mai toate topurile numarul 1 in restaurante montane in Alpi de multi ani. Am fost si acum 7 ani aici si ne-a placut mult. Poti prinde masa numai cu rezevare, dar sunt si multe locuri afara sa bei ceva cald si sa te uiti la peisaj. Ne-am dus cu mari asteptari si cu amintiri placute. Din pacate nu a fost la inaltime.

Foodiefamilyzermatt44

Findeln Hay Soup with barley and dried beef. Supa buna (cica de fan dar eu nu am simtit nici un iz de fan in toata supa)

Foodiefamilyzermatt18

Meniul pentru copii…trist spre foarte trist. Niste paste simple cu sos de borcan (foodie kid stie) si portia foarte mica, dar in farfurie de mickey, as if…Hamburgerul fara nici un topping ceva si in loc de cartofi niste chipsuri de la punga…cmon. Si niste cartofi din aia congelati si prajiti as mai fi inteles, ca deh, varf de munte, dar chips de la punga?

Foodiefamilyzermatt19

Vrony Burger, grilled Alpine beef from Findeln in a toasted Western-style bun with spicy chips

Foodiefamilyzermatt22

Supa de peste ok, foie gras bun, cum trebuie gatit, alaturi de rosti si un carnat absolut banal.

Spicy fish soup with coriander and saffron

Foodiefamilyzermatt20

Pan-fried slices of duck’s liver on a bed of Calvados-glazed apples, toasted almonds and crispy butter rosti

Foodiefamilyzermatt21

Farmer’s sausage served atop creamed leek, rosti and grappa mustard

Foodiefamilyzermatt23

Vrony’s Dessert-Mix. Desertul decorativ dar nimic special (poate doar pretul ;))

Foodiefamilyzermatt26

Home-made apple fritters with vanilla sauce. Ne-au placut insa merele prajite cu sos de vanilie…asta as face si acasa o data.

Foodiefamilyzermatt24

In concluzie, not again. A ajuns mai mult loc de fitze cum s-ar spune, sa fii vazut dar nu pentru mancare. Totul posh, totul personalizat dar…mancarea…banal si scump.

Foodiefamilyzermatt45

2. Chemi Hitta

Foodiefamilyzermatt34

Alt loc in care mai fusesem si data trecuta si de care ne legau amintiri frumoase langa o oala de fondue. De care am luat si acum si ne-a placut la fel de mult.

Foodiefamilyzermatt32

Ne-am mai distrat cu o supa cu crenwursti, niste paste serioase pentru kinderi si un carnat foarte bun cu un sos de ceapa delicios (alaturi de niste cartofi onesti congelati)

Foodiefamilyzermatt29

Foodiefamilyzermatt31

Foodiefamilyzermatt30

Deserturile homemade in ton perfect cu cabana.

Foodiefamilyzermatt28

Foodiefamilyzermatt33

Aici se spune ca e cea mai buna cafea de pe partie, asa ca ne-am mai oprit intr-o zi la cafea cu soare (respectiv ciocolata calda cu soare).

3. Adler Hitta

O cabana nou deschisa, foarte aerisita si primitoare care ne-a placut mult.

Foodiefamilyzermatt47

Supa de ciuperci chiar avea ciuperci in ea iar vitello tonnato a fost cum trebuie.

Foodiefamilyzermatt35

Foodiefamilyzermatt36

Apoi rulouri de vinete cu parmezan si specialitatea zilei – puisor la gratar.

Foodiefamilyzermatt37

Foodiefamilyzermatt40

Din nou paste si rosti pentru kinderi…la ski se consuma multe calorii 🙂

Foodiefamilyzermatt38

Foodiefamilyzermatt39

La desert am incercat tot merele pane (mai bune au fost cele de la Vrony), o panacotta si o prajitura de casa cu prune.

Foodiefamilyzermatt42

Foodiefamilyzermatt41

Foodiefamilyzermatt43

Ne-a placut mancarea, ne-a placut serviciul, ne-a placut ca era mai aerisita decat celelalte unde stateai intim si aproape de vecinul de la masa alatuarata.

4. Zum See

Foodiefamilyzermatt48

Eeei si iata, cel care ne-a placut cel mai mult. Pentru ca avea un meniu cu totul deosebit (momite?), pentru ca avea cele mai bune prajituri si pentru ca nu avea meniu de copii (dap, la noi e un criteriu…ai meniu de copii, nu esti foodie enough, suntem crazy like that). Asezat direct pe partie intr-un fost hambar ceva, dupa case…daca nu vedeai multimea de skiuri parcate nici nu ai sti ce restaurant ratezi. A, si are un numar serios de puncte Gault Millau.

Foodiefamilyzermatt46

 Croute au fromage “zum see” with bacon and tomatoes

Foodiefamilyzermatt6

Calf’s liver with rosti . Absolut incredibil.

Foodiefamilyzermatt

Sweetbreads with morrel cream sauce and noodles. Ceva asa de bun nu am mai mancat de mult.

Foodiefamilyzermatt27

Noodles with porcini mushrooms and a herb cream sauce

Foodiefamilyzermatt4

Homemade noodles with veal bolognese

Foodiefamilyzermatt5

Tarta cu rubarba si bezea, multa bezea…vedeti voi bucata aia taiata? aia era o portie 🙂

Foodiefamilyzermatt1

Tarta caise

Foodiefamilyzermatt2

Cremeschnitte

Foodiefamilyzermatt3

Aici am stat de vorb un pic si cu Chef himself care m-a intrebat de ce ii pozez prajiturile. Am aruncat si un ochi in bucatarie unde trebaluiau 4 baieti in 10 metri patrati. I-am spus ce mult ne-a placut mancarea si el a fost fericit ca am comandat ciudateniile in meniu…japonezii si americanii de la celelalte mese nu s-au incumetat…

5. Chalet Etoile

Foodiefamilyzermatt17

Desi nu se afla practic in Zermatt, dar pentru ca se ajunge pe skiuri din Elvetia la el il includ aici. Chalet Etoile este de fapt in Cervinia, Italia si in zilele cu vreme frumoasa se poate trece din Zermatt. De fapt de trecut se poate oricand cu intorsul e problema, daca bate vantul ramai pe partea cealalta de munte si nu mai ai cum sa vii acasa.

Si aici mai fusesem acum 7 ani, cand ne-am oprit intamplator dar ne-a placut foarte mult si acum am fost direct la tinta, era pe lista. Dar ce se mai schimba locurile in 7 ani…pentru ca au aparut si ei in topul ala al restaurantelor montane pe locul 4 in lume, locul a devenit foarte aglomerat, cu rezervare din timp si plin de personal din Anglia…am incercat sa comandam in italiana dar nu prea intelegea ce sunt alea funghi, asa ca am revenit la engleza sa stim precis ce mancam. Mancarea insa a ramas la fel de buna, un pic cam internationala totusi (sushi ?!)

Foodiefamilyzermatt7

Paste cu pere, nuci si gorgonzola

Foodiefamilyzermatt8

Cea mai buna, incredibila, gustoasa si delicioasa supa de rosii.

Foodiefamilyzermatt9

Tartar de vita cu tot ce trebuie

Foodiefamilyzermatt10

Cel mai gustos carnat cu mamaliga

Foodiefamilyzermatt12

Tagliata de vita cu rucola

Foodiefamilyzermatt14

Panacotta perfecta

Foodiefamilyzermatt15

Tiramisu

Foodiefamilyzermatt16

A fost o saptamana plina de soare, zapada si mancare buna, o adevarata vacanta de colectie.

3

One thought on “Foodie Family eats in Zermatt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *