Foodie man eats in Praga

Cateodata e timpul pentru o iesire cu baietii, si luna aceasta s-a intamplat un weekend la Praga. Am alergat niste trasee foarte frumoase (si in Herestrau e frumos dar merge o schimbare de peisaj din cand in cand), am mancat si ne-am plimbat prin multimea de turisti. There was also some drinking…

Cum zborul din Bucuresti ajunge destul de devreme, primul lucru am fost la mic dejun, evident cu sunca de Praga, la Malostranska Beseda, un inceput perfect de weekend.

PragaFoodieFamily

Macelaria Nase Maso are si restaurant si merita o vizita. Aici am mancat unul din cele mai bune beef tartar, asezonat perfect, servit cu paine prajita cu usturoi.

In Praga street food e peste tot, in piata centrala si langa podul lui Charles, gasesti de toate de la porc si cartofi copti la, evident, Trdelnik, un kurtos kolac la dimensiuni mai mici si cu optiunea umplut cu inghetata sau nutella.

Nu am putut sa ratam un restaurant italian si l-am ales pe La finestra in cucina, ne-au placut mult supa de pui, pastele cu fructe de mare, iar un tartar nemaipomenit si cea mai buna friptura din ultimul timp, langa salata mea preferata de rucola cu rosii cherry.

La Eska am ajus la recomandarea lui Madalin si ne-a placut foarte mult. Painea m-a impresionat deosebit (au brutaria proprie), toate felurile au fost foarte foarte gustoase. Ingrediente combinate foarte inventiv, specificul lor fiind sa transforme ingredientele in moduri la care nu te-ai gandit. Si le iese foarte bine. Am luat si wine pairing dar nu a fost senzational, jumate au fost bune jumate nu prea. Serviciul foarte prompt si eficient, ne-a servit o fata dragutza care mirosea asa tare a detergent ca am poreclit-o Ariel :))) Locatia nu e foarte centrala dar Uber este foarte eficient in Praga.

La Degustation a fost primul restaurant unde am incercat un meniu de degustare, masa initiatica in fine dining. Am vrut sa vad cum s-a schimbat dupa 6 ani si nu m-a dezamagit. Meniul este bazat pe retete traditionale cehe burgheze, dar moderne si elevate. Pe langa meniul de 7 feluri mai sunt o multime de amusebouche asa ca masa dureaza cel putin 3 ore. dar merita.

Un citybreak la Praga cu baietii a fost o idee foarte buna, si pentru un foodie ca mine oferta a fost generoasa. Si daca ajungeti numai pentru o zi va recomand sa mergeti la Eska. Mi-a placut cel mai mult din toate.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *