Hadar Chalet

Prin primavara prietenii food bloggers au petrecut la Hadar Chalet un weekend de poveste, weekend pe care noi l-am ratat din pacate. Ca sa iti faci o idee ce am ratat ia uite aici ce frumos a povestit Ana. Dar tot atunci prin primavara ne-am spus ca trebuie sa ajungem neaparat si noi asa ca am rezervat din timp pentru zilele libere de 1 Decembrie. Am rezervat tot chaletul pe principiul “lasa ca mai adunam noi prieteni sa umplem cele 11 camere”. Daca metoda a mers la Noma (unde am reusit sa adunam 12) precis reusim si la Hadar. Si ne-a iesit 🙂

La Hadar Chalet e frumos. Dar peisaje frumoase mai sunt si prin alte parti. Ce ne-a placut noua cel mai mult a fost mancarea. Duh. Poate suna ciudat dar motivul pentru mergem mai des in alte tari decat pe la noi e mancarea, care in 90% din locurile (cu cazare) din tara e mediocra sau nu se ridica la glezna broastei (ceafa cu cartofi, eventual cu un sprinkle de delikat. true story). In ultimul timp avem insa noroc, dupa cateva zile minunate la Valea Verde Resort acum am fost foarte fericiti la Hadar.

@Irina Melita

@Irina Melita

Distractia incepea de dimineata cu un mic dejun epic, dar personal m-am limitat la un french toast cu gem de casa si o cafea pentru ca stiam ce ma asteapta la pranz.

HadarChalet8

HadarChalet9

Au fost cateva mese lungi cu prieteni buni si mancare buna de care ne vom aminti mult timp. Nu e o bucatarie complicata dar toate au fost delicioase. In mod special ne-au placut ciorbele si gogosile. Cele mai bune pe care le-am mancat vreodata. Si cartofii copti cu parmezan sunt minunati (prietenii stiu de ce)

Toate mesele astea au necesitat ceva miscare. Ne-am plimbat pe langa cabana, si singuri si insotiti de Sebi (ghid montan) care ne-a povestit o gramada de flora-fauna zonei si cum sa nu fugim de urs, s-a distrat cu copii numarand cercurile copacilor sa vada cati ani au. Si ne-ar mai fi povestit el multe daca frigul si copiii imbracati de oras (my bad) nu ar fi vrut inapoi la cabana sa bea ciocolata calda alba.

HadarChalet11

HadarChalet13

Serile ni le-am petrecut la gura semineului citind iar copiii au jucat biliard, pingpong si fussball pana au cazut lati, in casuta destinata jocurilor aflata chiar langa main house.

HadarChalet21

HadarChalet15

O seara ne-am bucurat si de un foc de tabara adevarat, vin fiert si un berbecutz la protzap, iar copiii au profitat de bruma de zapada care cazuse si au tras de sanii in sus in jos pe un deal in apropiere. Nu de multe ori poti sa spui ca te-ai dat cu sania la focul de tabara…

HadarChalet24

Viata la Hadar este intradevar frumoasa si cele cateva zile petrecute acolo au trecut asa placut ca nici nu ne-am dat seama cand a venit vremea sa plecam. Si nici un simptom de cabin fever 🙂

HadarChalet17

HadarChalet16

HadarChalet12

Logistic tips: Hadar Chalet este deschis numai in weekend si numai pe baza de rezervare. Restaurantul este cu circuit inchis (adica numai cei cazati primesc si mancare), nu poti veni aici numai pentru o plimbare si un pranz. Locatia este destul de remote dar usor accesibila, iar drumul din Bucuresti este chiar liber, pe 1 Decembrie nu am prins nici un pic de trafic sau aglomeratie (spre deosebire de alte drumuri, stiu ele care).

Ne-am hotarat sa ne intoarcem si la vara sa profitam de piscina de sub brazi.

HadarChalet14

5

One thought on “Hadar Chalet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *