Ei nu, nu va arat poze de la nunta 🙂 Dar cu ocazia fericitului eveniment pentru fata romanca si baiatul austriac, am ajuns eu din nou in capitala imperiului.
Ajunsi in Viena vineri, evident si total lipsit de inspiratie, dar cu totul justificat pentru foodies like us, am mers direct la restaurantul faimos pentru cel mai cel snitzel din Viena, Figlmuller. Fiind un loc asa de popular si noi fiind un grup de nuntashi maricel am facut in prealabil rezervare ca altfel nu te apropi de mecca shnitzelului. Meniul e destul de cuprinzator dar toata, absolut toata lumea comanda un singur lucru, shnitzel cu salata de cartofi. Shnitzelu abia incape in farfurie si este subtire si crocant si desi e mare rau nu poti sa nu te stradui sa nu il termini pe tot.
Ce e interesant este ca in acest local nu gasesti bere…pare suspect pt Viena dar explicatia, cred eu, este ca daca bei bere nu apuci sa termini shnitzelu…
Cum nu ne lasam noi invinshi de un shnitzel nu am iertat nimic, lucru aprobat si laudat de chelner, pentru ca celorlati le aducea folie de aluminu sa isi ia shnitzelu neterminat la pachet.
Dupa acest festin am plecat spre castelu cu nunta, nu inainte de a da o raita prin magazinul numit Culinarium…plin ochi cu gadgeturi de bucatarie de tot felu de unde am plecat incarcata cu o sacoshica semnificativa.
Dupa 2 nopti la un vechi castel (wink wink) am ajuns din nou in Viena. Si de data asta am ales un restaurant tipic vienez, in ideea principiului “keep it local”, principiu de baza pentru un foodie (right Pim?). Salm Brau este o berarie situata chiar langa palatul Belvedere cu mancare tipica austriaca, bere foarte buna si serviciu tipic vienez (adica cam greutz dar noroc cu atmosfera), si preturi prietenoase.
Pentru inceput am luat cate o supa de usturoi, foarte reusita, aroma fina si perfect asezonata.
Si aici meniul e cuprinzator dar se comanda mai ales 2 feluri:
Spare ribs si Gegrillte Surstelze fur 2 (ca nimeni nu poate dovedi jambonul ala intreg). Foarte gustoase, jambonul cel putin este de vis. Si aici am avut aceeasi dilema cum sa terminam ca numai incape, da trebuie domne ca sunt bune.
Si pe langa astea multa bere din beraria proprie.
Dupa 2 ore a ramas doar atat…
In concluzie poti fi foodie in Viena cu conditia sa iti fie foame si sa fii carnivor convins.
misto, snitel A4, cam cum mancam pe vremuri La Catalin, cand inca era pe Stirbei Voda :))
am recunoscut Figlmuller din thumbnail. hihih
Pentru cand mai ajungeti prin minunata Viena, va recomand restaurantul “Centimeter”. Au un Putenschnitzel delicious, portiile sunt imense, iar berea e la metru!! De asemenea, de acolo imi plac Kaiserschmarrn si mancarea servita la roaba! Ce vremuri bune cand locuiam in Viena… Va salut cu drag! Toate cele bune.