Mancarea de la Untold Festival 2016

Desi foodie man a luat bilete de prin ianuarie nu mi-a spus ca mergem decat cu 2 saptamani inainte. A lasat-o surpriza ca sa nu am timp sa ma gandesc sau razgandesc, eu fiind mai degreaba fan Festivalul Enescu. Ehm.

Dar un city break la Cluj este mereu o idee buna, in plus vazusem eu pe net ca la prima editie a fost si un lineup de mancare demn de luat in seama, nu numai lineup de DJ.

O sa las specialistii sa isi dea cu parerea despre muzica, eu pot doar sa spun ca mi-au placut Faithless si Scooter (deh, din astia mai de pe vremea mea) si l-am descoperit cu mare placere pe Parov Stelar, care avea si instrumente pe scena. Instrumente :))) In rest m-am lasat in voia ritmului, just join the fun. Si atmosfera. Pentru ca atmosfera a fost intradevar minunata, si la asta nu ma asteptam. Asa ca numai de bine despre Untold.

Ca si organizare, jos palaria. Am stat la cozi la intrare un timp foarte rezonabil, am ajuns joi dupamiaza sa luam bratara, iar la intrare daca te duceai la una mai din colt asa, nu cea principala, nu era chiar nimeni nimeni la coada. Zeci de vonutari tineri peste tot, dornici sa ajute, amabili. Am tras cu ochiul si in spatele liniei de casute cu mancare, doamne cati lucrau si acolo, nevazuti de lume, la food prep, o armata de oameni. Efortul a fost urias, sa hranesti non stop sute de mii de oameni cati am fost, de la pranz pana a doua zi dimineata. Pentru plata se folosea cardul Festipay, pe care l-am cunoscut la Gourmet Festival in Bucuresti si care functioneaza grozav. Daca iti pui aplicatia si pe telefon, vezi mereu ce sold ai si pe ce ai cheltuit banii (atata tequila am baut ?!). Ideal ar fi sa nu iti iei geanta (fetele) ci o borseta de brau. E practica, nu iti trebui oricum multe la tine, si scapi rapid de control. Si o bluza mai groasa ca la 3 dimineata se lasa un frig pe stadion de numa…Si adidasi. Nu sandale, nu tenisi, adidasi din aia de sport. Pentru ca Untold e un maraton la propriu, multe ore de mers si stat in picioare.

Se manca la mese si intrai in vorba cu oamenii, pe bordura, pe iarba, pe un suport de lemn, in hamace, pe beanbags, pe unde apucai. Untold a fost un foarte bun loc de uitat la lume, majoritatea de o varsta mult sub a mea, chiar ma gandeam ca in vreo 5 ani o sa vina la Untold foodie teen si o sa tina de mana vreo fata din aia mai mult dezbracata decat imbracata…scary.

Dar ia sa vedem ce a fost de mancare la Untold 2016.

FoodieFamilyUntold7

FoodieFamilyUntold8

FoodieFamilyUntold9

FoodieFamilyUntold11

FoodieFamilyUntold13

FoodieFamilyUntold14

FoodieFamilyUntold15

FoodieFamilyUntold17

FoodieFamilyUntold18

FoodieFamilyUntold19

FoodieFamilyUntold21

FoodieFamilyUntold23

FoodieFamilyUntold24

FoodieFamilyUntold26

FoodieFamilyUntold28

FoodieFamilyUntold29

FoodieFamilyUntold30

FoodieFamilyUntold31

FoodieFamilyUntold34

FoodieFamilyUntold36

FoodieFamilyUntold38

FoodieFamilyUntold44

Am facut fotografiile mai pe dupamiaza sa fie lumina buna, dar seara cozile erau cam asa.

FoodieFamilyUntold61

FoodieFamilyUntold75

Si desi era atata lumea, nimeni nu se inghesuia, nu se baga in fata si nu am auzit pe nimeni comentand suparat. PLUR adevarat, adica Peace, Love, Unity, Respect, mantra oricarui festival EDM, deci si la Untold s-a aplicat.

Dintre toate cel mai mult mi-a placut mancarea de la Barza Viezure Manz, care in Bucuresti este un magazin cu bunatati, dar la Untold faceau numai gratare la doua Josper. Maestrul la gratarele Josper era chiar Daniel Grosu, chef pe care l-am cunoscut pe cand gatea la Beef Club in Bucuresti. Acum are un steakhouse in Timisoare, Grill to Chill, unde face cele mai bune fripturi la aceste gratare Josper. Cand le-am vazut sa mor. Pentru cine nu stie, Josper e un gratar care costa asa, sa zicem cam 15.000 EUR. Si ei aveau doua la festival. DOUA. LA STAND LA FESTIVAL. Asa ca am bifat aici si senvisul dacic si friptura care au fost senzationale.

FoodieFamilyUntold74

FoodieFamilyUntold73

FoodieFamilyUntold33

Al doilea loc de pelerinaj pentru noi a fost Donuterie. Dupa ce am plans pe instagram la pozele cu gogosi mi-am vazut in sfarsit visul cu ochii si am mancat gogosi de la Donuterie. Nu spun cate ca sunt o lady 😉

FoodieFamilyUntold5

FoodieFamilyUntold6

FoodieFamilyUntold57

FoodieFamilyUntold58

FoodieFamilyUntold59

FoodieFamilyUntold76

Al treilea stand unde am facut coada des a fost Meron, pentru ca se necesita multa cafea sa stai treaz pana la 4 dimineata. Foarte buna, avand in vedere ca era la un festival, dar erau cu espressor Marzocco dupa ei asa ca nu avea cum sa iasa altfel decat perfecta.

FoodieFamilyUntold3

FoodieFamilyUntold4

4 zile si 4 nopti de festival sunt obositoare pentru cine nu e antrenat la acest sport, dar de mult nu am mai dormit pana la pranz, ceea ce a fost kind of nice. Primul lucru cand te trezesti la pranz este ca vrei o cafea. Am fost la cafea la Bujole

FoodieFamilyUntold64

si la Meron cel din oras.

FoodieFamilyUntold77

Doar mancare la festival nu puteam manca 4 zile asa ca am vizitat locuri cunoscute dar si noi din Cluj.

Adi Steak House. Fripturi perfecte, servire ireprosabila. Big like.

Zama. Un loc nou pentru noi, traditional reinventat. Meniul e grozav, noroc ca are traducere ca altfel regionalismele abunda. Am incercat supa crema de vinete (eu de ce nu m-am gandit la asta pana acum?) si tocanita de ciuperci a fost perfecta. Foodie man s-a extaziat la gulas, cica cel mai bun ever. Papanasii fierti, mici galuste de papanasi cu branza de vaci ca pe vremuri, perfecti. Mai vreau la Zama…

Baracca. Ne-a placut, ca si anul trecut, nu se dezminte. Dar pastele tot nesarate (de ce, de ce?) pentru ca bucatarul tot nu vrea sa puna sare in apa.

Cabinet de vin et cocotte. Pachetele de legume foarte bune (dar cam multe, daca le mancam pe toate ma saturam numai cu acest fel) si un risotto delicios. Foodie man s-a distrat cu o jumate de puisor.

Mai las aici niste fotografii cu atmosfera de la festival si iata desi nu credeam ca o sa fie asa, mai vreau si la anul 🙂

FoodieFamilyUntold90

FoodieFamilyUntold63

FoodieFamilyUntold62

FoodieFamilyUntold48

FoodieFamilyUntold47

FoodieFamilyUntold46

FoodieFamilyUntold45

FoodieFamilyUntold43

FoodieFamilyUntold40

FoodieFamilyUntold35

FoodieFamilyUntold37

FoodieFamilyUntold22

FoodieFamilyUntold42

FoodieFamilyUntold16

FoodieFamilyUntold10

FoodieFamilyUntold2

FoodieFamilyUntold

2

2 thoughts on “Mancarea de la Untold Festival 2016

  1. Pingback: Transilvania Gastronomica | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *