Borough Market Londra

Borough Market e locul ala din Londra unde orice foodie trebuie sa faca o vizita cand ajunge in capitala Marii Britanii. Dar cum se chemana cei care din 4 zile in acest oras au ajuns IN FIECARE ZI acolo? Ii chiama Foodie Family si Wine&Knives 🙂

BoroughMarketFoodieFamily3

Borough Market este cea mai veche piata din Londra si isi mai pastreaza un pic din farmecul de alta data.

BoroughMarketFoodieFamily13

 

Pe langa tarabele cu produsele locale au aparut insa si multe cu alt specific (croat ?!), si gasesti de toate, carne (“normala” dar si exotica), legume, bacanie, condimente, ceaiuri, paine si patiserie, produse gatite (cel mai cute little porky pe care l-am vazut pana acum). In jurul pieteti sunt mici restaurante unde poti manca grozav. Si acum ne amintim de un cioppino grozav mancat aici prin 2010, si a ramas de referinta “ala de la piata”.  De data asta baietii au dat tarcoale faimosului senvis cu rata si au si mancat cateva. Eu am mancat o gogoasa perfecta cu caramel sarat si am cumparat pentru acasa un plic cu praf de California Reaper (cel mai iute ardei iute din lume).

Pana la sfarsitul anului gasiti langa Borough Market si primul muzeu al mancarii din lume. Acuma, muzeu e mult spus ca era asa ca o mica expozitie.

BMOFFoodieFamily2

BMOFFoodieFamily

Avea 5 sali, si singura care ne-a placut a fost cea cu ciocolata unde am fost participanti la un studiu, cum iti afecteaza perceptia gustului diferite sunete. Erau 4 cabine in care intrai si auzeai ceva zgomote si gustai niste ciocolata care avea gust diferit in fiecare cabina 🙂 pe care apoi le bifai pe un cartonas.

BMOFFoodieFamily3

BMOFFoodieFamily4

Celelate expozitii ni s-au parut saracutze: niste fotografii cu mancare cum vezi prin reviste, un filmuletz cum se digera mancarea (gen Discovery), o camera cu fluturi (care sunt importanti pentru polenizare) si o vitrina cu meniuri vechi (de ex un meniu de la ultimul zbor Concorde).

La cateva zile dupa deschiderea acestui muzeu, s-a deschis si al doilea de felul lui, la New York, MOFAD (Museum of Food and Drink). Astept sa mearga Cornel ca sa ne spuna daca ala merita, ca aici la BMOF clar nu merita sa pierzi 15 minute. Mai bine mai dai o tura de piata si mai iei o gogoasa si o cafea de ala 5 lire.

Lasand muzeele de profil la o parte, macar o vizita (si o degustare) la Borough Market este neaparat pe lista noastra de cate ori ajungem la Londra, sau chiar zilnic 🙂

3

4 thoughts on “Borough Market Londra

  1. Cornel

    Si uite asa aflu si eu ce se mai intampla prin targ pe la mine 🙂
    Cu siguranta ca o sa-i trag o vizita

  2. Marina

    Cat de super e, pare atat de vechi si cred ca ceea ce atrage mai mult e faptul ca s-a pastrat putin conceptul de “vechi”, decoratiunile, tot. De-asta iubesc Anglia, totul arata atat de antic dar bine realizat, au una dintre cele mai buni arhitecturi din lume dupa parerea mea.

  3. Monica Post author

    @Marina: Este intradevar una din cele mai frumoase si mai cozy piete. Nu degeaba am ajuns acolo in fiecare zi 🙂

  4. Monica Post author

    @Cornel: That’s what friends are for 🙂 Sunt curioasa daca e mai breaz ca cel din Londra. Do let us know!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *