Piata Centrala Florenta

Sub motto “nici o vacanta fara o piata”, primul obiectiv turistic vizitat in Florenta a fost Mercato Centrale . De piata asta citisem multe si frumoase, se organizeaza pana si tururi cu ghid pentru vizite. Asa ca am razbit prin caldura ingrozitoare si prin milioanele de turisti ce impanzeau Florenta pana la hala mare care gazduieste aceasta piata. Hala este langa Piaza San Lorenzo pe strazile careia e un imnes targ cu haine de piele si genti contrafacute, tricouri si margele, blugi si sepci…u get the idea.

Prima impresie a fost ca in piata nu e nimeni. Da nimeni. Si era ora 11. Ma rog in afara de vanzatori si inca cativa turisti ascunsi de caldura. In rest pustiu. Or fi fost toti dimineata?

A doua impresie a fost ca e very tourist oriented, fiecare taraba iti vida cascavalu sau sunca pentru calatoria acasa, si vanzatorii erau in majoritate asiatici (n-am nimik impotriva poporului prieten da nu cand imi vinde parmezan in centrul Florentei).

A treia impresie a fost ca nu prea erau legume/fructe si alea care erau majoritatea aratau ca la carfur…ciudat de lucioase si uniforme. In schimb foarte multa carne proaspata, deci loco people totusi cumpara de aici ca nu vad turisti cumparand un pui sau o friptura de mistret.

Si cat vezi cu ochi salamuri si cascavaluri, sticle de toate dimensiunile cu limoncelo, mii de pungi cu cantucini, genul de magazin cu suveniruri gastronomice.

[nggallery id=8]

Am mai aveut o incercare de a vedea o piata adevarata, in Bellagio. Piata din Bellagio se tine o miercuri pe luna, si ce m-am bucurat ca tocmai miercurea aia m-am nimerit acolo. Dar mare dezamagire, a fost doar un talcioc gen Obor, cu tarabe pline de chiloti si ibrice, ligheane de plastic si slapi…

Asa ca inca imi doresc sa vad o piata frumoasa, adevarata,  in Italia, daca stiti vreuna care merita…..let me know.

1

2 thoughts on “Piata Centrala Florenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *