New Amsterdam Market New York

Ei dar nu am terminat cu NY, pai chiar credeati ca nu ma duc eu la o piata??? 🙂 si nu povestesc despre asta?

Cum data trecuta m-am dus la pomu laudat (aka Union Square Green Market), acum mi-am facut temele mai bine si am ales o emerging market si anume New Amsterdam Market, de tipul care sustine micile afaceri si producatorii locali, miscare la mare moda prin partile alea. Localizata foarte pitoresc pe malul raului chiar la piciorul lui Brooklyn Bridge, adapostita de vreme rea sub un pod, si aduna mici producatori de legume, fructe dar si prajituri, paine, muraturi, ceai rece, pizza, de toate. La piata asta e bine sa vii nemancat ca precis vrei sa gusti din toate si iti trebuie loc. A, si ceva banutzi de cheltuiala ca e destul de scumpa, un senvish este intre 6 si 15 dolari.

Mi-a placut mult alegerea numelui, asa ca o intoarcere la traditii. New Amesterdam se numea orasul pana sa vina englezii si il cucereasca de la olandezi, si l-au rebotezat New York (and the rest is history). La fel si locatia, langa fosta piata de peste Fulton, pe langa strada mai sunt vechi Oysters Bars.

Tot legate de nume, foarte inspirate si dragutze erau numele fiecarei tarabe/producator 🙂

Ei si cum ziceam la piata asta poti sa iei si un pranz micutz, asa ca inainte de imbarcarea pe un zbor transatalntic. Am incercat niste lobster roll si crayfish roll si crabmeat roll, yummy yummy in my tummy

Iar de la fereastra unei masini am luat cel mai bun grilled cheese senvish ever 🙂 the trick este (am vazut eu) ca il da cu unt si pe deasupra, de unde bronzul delicios

I loved loved a lot piata asta, merita fara nici o indoiala o excursie intr-o dimineata de duminica (ca se tine numai duminica de la 11 la 4). Loved it!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *