Piata de peste Catania

Cand am planificat minunata noastra excursie din Sicilia, primul lucru pe lista a fost sa vedem si o piata adevarata, care ne-am document si se intampla cel mai frumos sambata. Asa ca ne-am urcat toti in autobuzul veseliei si sambata dimineata ne-am infiintat la piata.

foodiefamilyCatania

Ce pot sa zic despre piata de peste din Catania…mi s-a parut cea mai autentica, cea mai ca acum 100 de ani, cea mai fara norme europene, wild and free. Ne-am plimbat vreo ora admirand una si alta, degustand un covrig (foodie man) sau o piersica (eu si Cornel), niste suc de portocale fresh stors de o conationala vesela ca are clienti romani, toate astea in timp ce admiram minunata expozitie de pesti proaspeti, abia scosi din mare si vanduti aproape pe jos din ladite asezate haotic. Si desi ii zice piata de peste, e o piata cu de toate.

foodiefamilyCatania2

foodiefamilyCatania3

foodiefamilyCatania4

foodiefamilyCatania5

foodiefamilyCatania6

foodiefamilyCatania7

foodiefamilyCatania8

foodiefamilyCatania9

foodiefamilyCatania11

foodiefamilyCatania21

foodiefamilyCatania20

Ne-am plimbat si pe langa tarabele cu carne unde Madalin a admirat talentul de filetat al macelarilor locali si am vazut din nou carnea de cal vanduta ca si cum…

foodiefamilyCatania14

foodiefamilyCatania13

foodiefamilyCatania15

Nu m-am abtinut la caserola de fragutze si o piersica mare si aromata de Leonforte, un fel de Medgidia a piersicilor siciliene dupa repetia numelui pe toate tarabele. Piersica aia a avut o aroma fantastica…ce inseamna sa fie vara lunga si sa se coaca in copac si nu in tir. Note to self: nu sterge piersica de puf pe tricou, te umpli de puf, duh…#blondemoment 🙂

foodiefamilyCatania16

foodiefamilyCatania10

foodiefamilyCatania17

Am dat si peste o taraba cu vinete coapte si cepe arse pe gratar, pffff mai Noma…beat that!

foodiefamilyCatania19

Si evident cele mai frumoase castane din care as fi luat si acasa, ca la noi numa chinezesti sunt 🙁

foodiefamilyCatania18

Vesela conationala cu sucu ne-a zis ca ar mai fi o piata mare care se tine numai in zilele alea ca e sarbatoare mare si ca e grozava, la numai cateva strazi distanta. Ne-am dus a doua zi, duminica, in drum spre consulat ca sa votam…era doar un talcioc imens 🙂 Pitoresc, ce sa zic.

foodiefamilycatania

Cand  ajungeti in Catania, mergeti neaparat sa vedeti piata de peste, este o experienta foarte frumoasa.

2

3 thoughts on “Piata de peste Catania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *