Piata Orasului Cascais

Din cele 3 zile cat am stat la Lisabona, am dedicat una si in afara orasului pentru a vizita Cascais, Cabo da Roca si Sintra. Am ajuns la Cascais sambata dimineata cu trenul din Lisabona (Lisboa Card, cardul de turist pentru transport comun in Lisabona este valabil pe tren si pana la Cascais). Si ce face foodie family sambata dimineata intr-un orasel nou? Merge la piata, obv.

Mercado da Vila este o piata foaret cocheta si bine structurata. Are zona de fructe si legume, hala de peste, standuri cu produse alimentare si o zona de terase unde sa stai la o gustare sau un suc. Sau mai multe.

Sambata dimineata era forfota mare in piata, lume multa, produse multe, aranjate asa cum au venit, pe tarabe, langa tarabe, si cantarite pe o balanta cu greutati, fara chestii digitale in piata asta.

FoodieFamilyCascais25

FoodieFamilyCascais4

FoodieFamilyCascais7

FoodieFamilyCascais8

FoodieFamilyCascais6

FoodieFamilyCascais11

FoodieFamilyCascais19

FoodieFamilyCascais9

Toata familia ajuta la piata, m-au impresionat acesti doi bunici care curatau mazare.

FoodieFamilyCascais10

La etaj erau cateva cafenele unde puteai sa iei micul dejun si sa admiri piata, si un magazin cu artizanat local, am surprins un scaun in timp ce era impletit 🙂

FoodieFamilyCascais24

Hala de peste era ca o expozitie, cu standuri bine delimitate si dotate, si cu un mozaic minunat pe pereti. O multime de pesti si fructe de mare, melci si multi lapti. Am stat ceva pe aici si ne-am uitat la sardinele care ne-au placut asa de mult in Lisabona.

FoodieFamilyCascais18

FoodieFamilyCascais16

FoodieFamilyCascais15

FoodieFamilyCascais17

FoodieFamilyCascais12

FoodieFamilyCascais5

Afara o multime de standuri cu produse locale si artizanale, carne, branzeturi, cod uscat.

FoodieFamilyCascais27

FoodieFamilyCascais26

Dupa ce am dat o tura ne-a luat asa o foame ca a trebuit sa ne oprim la o gustare. Am incercat o fabuloasa paine cu chorizo pe care am vazut-o in the making .

FoodieFamilyCascais21

FoodieFamilyCascais20

FoodieFamilyCascais22

Vreo 10 minute am stat si am mancat si admirat furnicarul de oameni care venea si plecau din aceasta piata mica si cocheta.

FoodieFamilyCascais2

Daca stau sa ma gandesc in urma, cred ca asta este una din pietele care mi-au placut cel mai mult. Daca ajungeti in Cascais e pacat sa nu treceti un pic, e la numai cateva minute de gara si nu o sa va para rau.

3

3 thoughts on “Piata Orasului Cascais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *