Transilvania Gastronomica

Se face ca acum o luna mergeam catre Cluj la festivalul magic, tinandu-ma strasnic de manerul masinii si implorand toti zeii sa nu vomit pana la destinatie. Yep, you guessed right, foodie man era la volan, vara-miu langa el, amandoi incantati maxim de capacitatile auto ale masinii pe curbele drumului (frumos de altfel) dinprejur de Targu Jiu.

Cand in sfarsit mergea si auto mai drept imi verific putin mailurile si ce sa vezi, o frumoasa invitatie intr-un bloggers trip prin Transilvania cu centru de comanda la Sibiu. Zic:

“Ei ia uite peste 2 saptamani as putea veni la Sibiu intr-o excursie, se anunta un brunch la Ilimbav si o cina la Cisnadioara.”

“Unde naiba mananci tu la Ilimbav ca nu e nimic acolo”…zise varul care haha, e fix din Sibiu.

“Clar ma duc sa vad atunci 🙂 ”

Dar unde ma duceam de fapt? Intr-un preview al festivalului Transilvania Gastronomica, cu a doua editie ce va avea loc in 1-4 Septembrie la Sibiu. Festivalul este organizat de Asociatia My Transilvania, care pe langa acest festival mai organizeaza o multime de evenimente in zona de promovare a turismului alternativ, a producatorilor locali si a traditiilor din zona. Ei organizeaza de asemenea in fiecare saptamana din primavara pana in toamna cate un brunch intr-un sat din Transilvania, unde se aduna producatori locali si unde poti participa cu o inscriere in prealabil (info gasesti pe site) dar si pe timpul iernii sunt evenimente.

Doua saptamani mai tarziu, intr-o vineri declarata brusc nelucratoare, ma urc in microbuz cu destinatia Sibiu, drum care mi s-a parut foarte scurt (am avut multe ganduri de gandit cred 🙂 ) si deosebit de linistit (sa traiasca domn sofer!).

Prima oprire a fost la Rasinari, loc care imi era foarte familiar si in acelasi timp nu mai fusesem niciodata. Familiar pentru ca este scris pe colt de multe fotografii de acasa (am zis deja ca sunt pe jumatate din Sibiu?), fotografii prin care ma uitam in copilarie in zilele de vacanta de vara…Dar eu nu mai fusesem niciodata.

La Rasinari am tras la Pensiunea Badiu, unde gazdele ne-au povestit despre traditiile locale si ne-au “educat” cum sa alegem adevarata branza de Sibiu din piete. Recunosc ca multe tips&tricks nu le cunosteam. Povestea s-a incheiat evident cu o masa.

Seara s-a incheiat cu o plimbare prin Sibiu. (bine, bine, si cu o gogoasa de la Donuterie…de ce, de ce nu deschid una si in Bucuresti?).

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily8

Ziua a doua s-a anuntat aglomerata asa ca am pornit devreme. Prima oprire la piata volanta de langa Hipodrom, piata care se tine numai sambata. Cand s-a varsat microbuzul de bloggeri in pitata si au inceput sa faca toti poze…mai ca autocaru de chinezi la Louvre nu alta…de se mira lumea langa noi “da la ce or face poze la ceapa?!”. :)))

Next stop la Ilimbav la brunch. Ia sa vedem noi domne ce se mananca la Ilimbav de nu stie lumea…Ne-am apropiat de o curte si cand am vazut multimea de masini din drum mi-am retras gandul…iata ca stie lumea 🙂

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily21

La Ilimbav se intampla un brunch, din seria celor organizate de My Transilvania, respectiv un BBQ de vita. Angus. Gatita de un chef elvetian relocat in zona…adica, pe bune, cum e asta? Ce se mananca in Ilimbav :))))

Dupa asa o masa am facut o plimbare pe dealurile din zona…peisaj de carte postala din aia de o iei cu tine in suflet, nu o mai pui la posta.

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily28

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily29

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily30

Food blogger pe capita la umbra 🙂

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily32

@foto credit: Umblarici.ro

Mi-a placut mult ce am gasit in satul Ilimbav, despre care stiam numai din carti ca a fost locul unde s-a construit primul depozit subteran de gaz natural din tara in 1958…evident ca am facut poze si unor ruine de profil:)

TransilvaniaGastronomicaFoodieFamily

Inapoi la mancare si gata cu datele tehnice.

Cina in Cisnadioara, by Syndicat Gourmet. M-am bucurat tare de aceasta ocazie pentru ca stiam de acest restaurant dar nu am ajuns inca sa mananc acolo. So, here it is, a venit muntele la mine. Cina a fost “traditional reinterpretat”, tema care se va repeta si in cadrul festivalului din Septembrie, daca va faceti rezervare din timp.

Mi-au placut mult bulzul reinterpretat sub forma de ravioli si supa de hrean pe care o refac cu prima ocazie. Si tot cu prima ocazie trebuie neaparat sa ajung si la restaurant in Sibiu.

Ziua 3 a inceput devreme la piata Cibin, unde am cumparat una alta (mai multe adica) pentru un brunch la hotel.

Asa brunch de duminica nu am mai avut de mult 🙂

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily55

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily54

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily57

Am facut si eu o mica reintepretare dar in sens invers: Scones transilvanene 🙂 Paine de casa din piata, smantana (deloc departe de clotted cream) si gem de afine de padure. Not bad, eh?

Ultima oprire a turului de forta a fost la Muzeul Astra, un muzeu al satului si traditilor minunat. Este al doilea din Europa ca marime, dupa cel din Suedia. Sunt necesare cateva ore bune sa il vizitezi cum trebuie pe tot, noi am dat o tura scurta cu oprire la casele din Marginimea Sibiului.

TransilvaniaGastronomica_FoodieFamily58

The merry group 🙂

TransilvaniaGastronomicaFoodieFamily70

Food blogger cu casa albastra 🙂

@foto credit: Umblarici.ro

@foto credit: Umblarici.ro

Eh, daca v-au placut micile parti culinare de Transilvania din poveste, nu ratati Festivalul din 1-4 Septembrie. Iata calendarul activitatilor, unele necesita rezervare.

TransilvaniaGastronomica16

La final le multumesc inca o data lui Cristi de la My Transilvania pentru ca a fost un ghid minunat si plin de povesti si colegilor de microbuz pentru minunata companie.

Other side of the story mai puteti citi si la Amuse Bouche .

4

3 thoughts on “Transilvania Gastronomica

  1. Pingback: Symmetry Breakfast | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *