Tre Milla Solden

Anul asta revelionu ne-a prins pe partie, la Solden, unde e zapada mare garantat. Fata de ultima data cand am skiat pe aici (acum vreo 7 ani) am descoperit un restaurant nou in zapada. In general in Austria pe partie sunt cantinele mari, da mari, pe model impinge tava, cu mancare multa si buna, unde gasesti mereu o supa calda, un bretzel si kaiserschmarren (fara clatitele astea nu pot skia :)). Dar intr-o zi dupa ce am parcat copiii la scoala de ski, am gasit in varf de munte, pe la 3058 m to be exact, o carciuma noua si foarte frumoasa. Teoretic ar fi avut o priveliste minunata dar in ziua aia era un nor/ceata maxim asa ca fara poze cu privelistea. Este si construit in cerc asa ca de orice masa ai o priveliste superba.

Dar si privelistea din farfurie… In zile senine si mai putin geroase, pe terasa acestui restaurant se servesc stridii, caviar, sampanie si alte minuni la gheata. Dar in general servesc inauntru specialitati internationale. Mie de obicei nu imi plac locurile cu mancaruri din toate tarile uniti-va, dar aici chiar le-a iesit pasenta.

La inceput poti alege sushi, blini din hrisca cu somon, icre, creveti sau carpaccio de vita, somon, ton sau bizon.

Toate sunt insotite de un coshuletz cu painci, ulei de masline, otet balsamic…the works

Daca ai inghetat de tot poti incerca o supa: din Franta supa de ceapa sau bouillabaise, din China supa Bihun (no idea cum e asta), supa vietnameza, supa mexicana de avocado, supa curry, supa de casatane ca in Italia, si tot asa.

Principalele ca la ONU: rata chinezeasca, pui koi soi tailandez, hamburger Zorba, grill mexican…noi am incercat sa ramanem mai loco alpin si am luat un fondue de branza servit cu paine (clasic), legume (am mai vazut), bacon (logic) si fructe (na ca asta e noua). Pentru cei mai putin foodie dornici sa incerce chestii, exista o lista lunga de pizze.

Si am ajuns la deserturi: sufleu cu grand marnier, kaisserschmarren (duh!), hot cherry sundae (cred ca singura chestie de inspiratie americana din meniu).

Totul s-a incheiat cu o ciocolata calda cu multa frisca si cu o coborare snur pana jos sa ardem caloriile.

Asa mult ne-a placut ca intr-una din zile am mai venit o data, si cu kinderii sa le facem educatie culinara 🙂 evident ca au vrut pizza. Mai lucrez…

Ultima data cand m-a impresionat asa placut mancarea de partie (nu numai ca si gust, dar prezentare, servire) a fost la Chez Vrony in Zermatt. Dar uite ca am mai adaugat unul pe lista. Si nu trebuie sa fii schior sa ajungi la el, se poate urca si ca pieton cu telecabina pana sus.

Partieeeeeee…..

LATER EDIT: Anul asta (2012) de 1 Decembrie am fost la ski in Solden si am vrut sa vizitam din nou restaurantul. Din pacate a fost inchis pentru ca era in pericol de prabusire, ghetarul de sub el s-a miscat. Asa ca acum era in demolare…sper ca ce vor construi in loc sa fie macar la fel de bun.

2

3 thoughts on “Tre Milla Solden

  1. Pingback: Ice Q Solden | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *