Vacanta, street food si un muzeu

Buna, am revenit, daca ma mai tineti minte, eu sunt Alex foodie kid. O sa va spun ce am facut in vacanta de toamna, mai ales ce am mancat. A fost o vacanta scurta si nu am plecat nicaieri. Am facut teme si am citit si am fost cu mami prin oras si la birou si unde avea ea treaba. Si pentru ca la ora de pranz eram prin masina mami a zis sa incercam cele mai bune locuri cu street food din Bucuresti, locuri de care citisem noi in revista Good Food.

Primul loc la care am fost era cu un geam de unde vindea un senvis bun intr-o lipie mai groasa asa care se chiama pitta si e mai gros si mai greu de mancat dar eu am reusit. In ea poti sa il alegi ce carne si legume vrei. Eu am ales una cu pui si Filip una cu vita. Si cu mult ketchup. A fost foarte bun si l-am mancat pe tot si era foarte mare. Era multa lume la coada acolo, cred ca si lor le place senvisul ala. Locul se numea Gyros Sotos.

La al doilea am fost pentru ca are  cei mai buni COVRIGI din Bucuresti. Era acolo o doamna care facea covrigi intr-o bucatarie mica si era cu foc cu gaz, nu cuptor din ala care intra pe o parte si iese pe alta. Doamna a fost foarte bucuroasa ca ne-am dus pana la ea sa gustam covrigii si am luat multi si am facut poze cu ea.

Al treilea loc cu mancare de street food s-a chemat CALIF si  la el am mancat un senvis la lipie cu carne, legume si ketchup si cascaval.  Era coada foarte mare si era foarte cald inauntru ca stateai langa cuptoarele unde se facea carnea si a durat foarte mult. Dar pana la urma sendvisul a fost foarte bun si m-am bucurat ca am stat la coada.

Pentru ca ne-am plimbat mult prin oras mami a zis sa facem si ceva educativ si sa mergem la un muzeu. Am ales sa mergem la muzeul de tehnica care e langa un parc. Muzeul asta e cam mic si e cam intuneric in el, lucrurile erau cam cu praf si nu te lasa sa pui mana pe nimic. Dar erau niste machete mari de tot si mai ales de trenuri care mie imi plac mult. Mai avea si niste masini vechi de tot. Mai era si o expozitie de matematica distractiva care mi-a placut mult ca si noi la scoala facem mate distractiva. Cel mai mult mi-au placut baloanele de sapun in forme de la geometrie…

Imi pare rau ca a fost asa scurta vacanta de toamna.

1

2 thoughts on “Vacanta, street food si un muzeu

  1. Alex Post author

    Daaaa, imi place foarte tare. Mami nu ma lasa sa pun mereu ketchup pe mancare, eu as pune pe orice 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *