Mercato Orientale Genova

Mercato Orientale din Genova are o istorie lunga si frumoasa. A fost infiintata in 1899 si se numeste “orientale” pentru ca este localizata langa fosta poarta de intrare in oras dinspre est. Nu are nimic oriental in sensul pe care il folosim azi, este doar “Piata Est” 🙂

Mai mult, este situata pe bulevardul principal comercial al orasului intre marile magazine si caldiri de birouri, cum ar fi in Bucuresti pe bd. Magheru in blocul Ciclop. Nu este deloc semnalizata, doar cateva standuri cu flori in fata unui pasaj te pot ghida in interior. Si ce interior. O data cred ca arata spectaculos, azi e destul de paraginit. Bine nici Genova ca oras nu e cel mai modern. Are si un nivel superior dar totul parea parasit si inchis acolo cand am fost noi.

Dar sa nu ne mai uitam la tavan ci la tarabele cu produse locale atat de frumoase. Evident ca era plin de legume si fructe.

Fiind luna septembrie peste tot erau mormane si cosuri si tarabe cu ciuperci.

Si cum nu putem vorbi de Genova fara sa ne gandim la pesto genovez, buchete generoase de busuioc si borcane cu pesto cat vezi cu ochii. Chiar si o reteta originala 🙂

Genova e un port infloritor ceea ce inseamna si peste si fructe de mare pe alese.

Parmezan si branzeturi si condimente de toate felurile, si ele se gasesc aici in abundenta.

Nu sunt de neglijat nici tarabele cu paste proaspete.

Si daca va e pofta de ceva dulce, si din aceastea sunt cate vreti.

La final cate ceva pentru decor, o planta, un ghiveci.

Am vazut putine piete asa de vii, de frumoase si colorate, cu o istorie atat de lunga si este cu usurinta in topul nostru de piete preferate. E deschisa pana la 7 seara, deci ar fi pacat sa nu o vizitati daca ajungeti la Genova intr-o zi.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *