Cooking Course de Craciun in Bucuresti

Saptamana trecuta Adina mi-a spus de un curs de gatit de la noi (stia ca ma preocupa subiectul J ), si in jumatate de ora mi-am ocupat singura zi ramasa libera pana la vacanta la cursul organizat de Societe Gourmet.

Cursul are loc in locatia deosebita si de care nu stiam decat putine (aici a stat Kyile), Hotel Carol Parc, o veche cladire restaurata iar pentru indrumare a venit Chef Orlando Zaharia de la rest Noblesse. Dupa introducerea lui Razvan despre vinuri (la un pahar de proseco)si cum le vom potrivi cu felurile din meniu, am patruns in bucataria restaurantului. Nu cred ca exista foodie care nu isi doreste sa vada ce se petrece dupa usile batante…

observati perlatia

iar explicatii

explicatii

Am fost impartiti in 4 echipe si am inceput sa pregatim felurile din Meniul de Craciun propus: manson de pangasius umplut cu fructe de mare, curcan cu aspic de curcan (foarte Alain Ducasse ca sa zic asa), muschi de porc impanat cu garnitura de ananas umplut. Toata lumea facea de toate, stateam cu randul la aburitul de broccoli sau prajitul de portocale ca niste copii la rand la inghetata patrunsi de nerabdare dar si cu o mare curiozitate sa vedem ce ii iese celui din fata. O cratita a ramas fara coada (se mai intampla cand intri in bucataria altuia), si nu au ajuns tavile pentru prajit cartofi dar totul a iesit bine.

a trage la tigaie

curcanul

la prajit de ananas

curatam oua pt aspic

ai amestecat bine gelatina?

Ma rog, la un fel s-a uitat sarea (la atatia bucatari era de asteptat 🙂 ), aspicul nu s-a intarit si a trebuit sa il servim in paharul de plastic, unul a ajuns rece la masa (incredibil ce greu este sa coordonezi ce si cum sa faci ca sa iasa pe rand si in ordinea care trebuie la masa) dar totul a fost dat uitarii de foamea care nu cuprinse si de vinul bun potrivit de Razvan.

plate your food now!!!

arta si precizie

mansonul de peste umplut cu fructe de mare

uite asa trebuie....vezi

muschi impanat

In concluzie o duminica petrecuta cu mare placere (si ce diferenta fata de plictiseala pariziana) si unde voi reveni cu siguranta la alte cursuri.

o mica pauza...of ce cald e aici

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *