Prajitura de gris si fistic

Continua seria de gatit cu fistic 🙂 De data asta am facut o prajitura de gris si fistic inspirata de cartea Sweet a lui Ottolenghi. Reteta originala avea si apa de trandafiri dar mie nu imi place aceasta aroma asa ca am eliminat-o. Am lasat numai niste trandafiri in poza.

Ingrediente:

3 pastai de cardamom (scos semintele, aruncat coaja)
150 g fistic
100 g migdale
170 g gris
1 lingurita de praf de copt
300 g unt
330 g zahar
4 oua
coaja si sucul de la o lamaie
1/2 lingurita de extract de vanilie

Sirop

100 ml suc de lamaie
100 g zahar

Metoda:

  1. Punem semintele de cardamom, fisticul si migdalele intr-un robot si tocam fin.  Le amestecam intr-un castron cu grisul, praful de copt si un varf de sare.
  2. Incingem cuptorul la 180 C si pregatim o forma, o dam bine cu unt si punem hartie pe baza.
  3. Intr-un mixer batem untul si zaharul, apoi adaugam oualele unul cate unul.
  4. Adaugam mixul de fistic si amestecam usor cu o spatula, turnam si sucul de lamaie, coaja si vanilia.
  5. Turnam mixul in forma pregatita si dam la cuptor 1 ora.
  6. Cand e gata, o scoatem din cuptor si pregatim siropul de lamaie, amestecand usor pe foc mediu pana se topeste zaharul. Insiropam prajitura aflata inca in forma. Lasam la racit complet.
  7. Scoatem din forma, decoram cu fistic si servim la micul dejun sau la cafea.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *