Continua seria de gatit cu fistic 🙂 De data asta am facut o prajitura de gris si fistic inspirata de cartea Sweet a lui Ottolenghi. Reteta originala avea si apa de trandafiri dar mie nu imi place aceasta aroma asa ca am eliminat-o. Am lasat numai niste trandafiri in poza.
Ingrediente:
3 pastai de cardamom (scos semintele, aruncat coaja)
150 g fistic
100 g migdale
170 g gris
1 lingurita de praf de copt
300 g unt
330 g zahar
4 oua
coaja si sucul de la o lamaie
1/2 lingurita de extract de vanilie
Sirop
100 ml suc de lamaie
100 g zahar
Metoda:
- Punem semintele de cardamom, fisticul si migdalele intr-un robot si tocam fin. Â Le amestecam intr-un castron cu grisul, praful de copt si un varf de sare.
- Incingem cuptorul la 180 C si pregatim o forma, o dam bine cu unt si punem hartie pe baza.
- Intr-un mixer batem untul si zaharul, apoi adaugam oualele unul cate unul.
- Adaugam mixul de fistic si amestecam usor cu o spatula, turnam si sucul de lamaie, coaja si vanilia.
- Turnam mixul in forma pregatita si dam la cuptor 1 ora.
- Cand e gata, o scoatem din cuptor si pregatim siropul de lamaie, amestecand usor pe foc mediu pana se topeste zaharul. Insiropam prajitura aflata inca in forma. Lasam la racit complet.
- Scoatem din forma, decoram cu fistic si servim la micul dejun sau la cafea.