Galuste cu prune

Nu am mai scris pe blog de ceva vreme…life got in the way si pe urma am avut o vacanta de vara lunga cum nu am avut niciodata. Dar revin pe scena la cererea spectatorilor 😉 cu aceasta reteta de galuste cu prune de care ne bucuram in fiecare toamna, cand sosesc de la tara prunele din curtea noastra.

Ingrediente: 1 kg de cartofi, 2 ouă, 200 g făină, prune rotunde, parfumate, cat mai coapte din care scoatem samburii (sau le taiem in jumatate daca cunt prea mari), 300 g pesmet, 200 g zahăr, 2 lingurite scorțișoară pudra.

Cartofii albi se pun la fiert, se taie în cuburi si se fierb ca pentru piure în apă clocotită cu sare. Se pasează cu o presa de cartofi sau un potato ricer (nu la mixer, nu la masina de tocat). Adica cu asa ceva.

La cartofii piure se adauga 200 de grame făină si două ouă, apoi se fac mici găluște in care punem cate o pruna in care am presarat putin zahar. Le punem la fiert in apa cu sare, cate 4-5 sa nu aglomeram oala si le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.

Se rumenește pesmetul cu unt,  apoi adaugam zaharul si scortisoara (numai la final, sa nu se arda zaharul). Tavalim galustile in pesmetul dulce si parfumat.

Enjoy!

4

4 thoughts on “Galuste cu prune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *