Cookies de migdale si ovaz

Ploaia de ieri ne-a tinut in casa si mai precis pe mine in bucatarie. Si nu sa fac vreo tocanita ci niste biscuiti frumosi frumosi (si o tarta cu lamaie dar povestea iei mai tarziu). Ieri a fost si National Chocolate Chip Day (ghiciti voi in ce tara se sarbatoreste asa ceva) asa ca am zis sa ma apropi si de sarbatoarea asta cu biscuitii mei (pentru ca au ciocolata).

Biscuitii astia dantelati se fac foarte repede si usor si sunt minunati la gust.

Mai inatai aduna pe masa asa: 90 gr migdale crude cu coaja cu tot, 2 linguri de fulgi de ovaz, 85 gr de unt, 6 linguri de zahar tos, 2 linguri de zahar brun, 1 lingura de miere, 1 lingura de faina.

Intr-un mixer se piseaza migdalele cu ovazul pana se fac ca un pesmet. Se topeste unul intr-o craticioara, se adauga ambele zaharuri si mierea si se amesteca pana se dizolva toate, cam 1-2 minute. Se ia de pe foc si se amesteca pesmetul de migdale, faina si un praf de sare. Se amesteca bine, va avea o consistenta destul de tare.

In timp ce se incinge cuptorul la 180 grade se pun pe 2 tavi asternute cu hartie de copt, lingurite din compozitie, cam la 6 cm distanta (se vor topi si intinde). Stau in cuptor cam 20 minute, pana se caramelizeaza si se intind.

Cand se gata se transfera biscutii inca pe hartie din tava pe un grilaj sa se raceasca (dar nu ii ridica de pe hartie inca).

Se topeste niste ciocolata neagra si se intinde cu o pensula de patiserie pe jumatate din biscuti (sau toata suprafata daca nu va abtineti). Mai trebuie sa asteptati inca vreo 2 ore (foarte greu asteptatul asta, va spun) pana se intareste ciocolata.

Dar asteptarea merita cu varf si indesat. Sunt absolut minunati. Si dispar foarte repede.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *