Eat the foodie year – noiembrie

Desi suntem mai ocupati cum nu am mai fost de mult, mai sunt numai 2 luni din an si e frumos sa terminam ce am inceput. Noi le-am sarbatorit intern desi nu am mentionat nimic de ele pe instagram sau FB. Asa ca majoritatea fotografiilor vor fi in prima vizionare.

Withour further ado, sa ne bucuram de sarbatorile din luna noiembrie.

2 noiembrie – Devilled Egg Day

Ouale umplute sunt unul din cele mai populare aperitive, il mancam si de pasti si de craciun, si de zile onomastice si de revelion. Sunt prezente pe meniurile de sarbatori inca din timpul Romei Antice. Unplutura este facuta traditional din galbenus cu maioneza si/sau mustar, dar exista zeci de variante. Aici am produs avem o varianta posh cu o garnitura de caviar (german, de la Lidl Deluxe).

Citeste articolul

1

Ghidul cadourilor Foodie si Travel 2017

Vin sarbatorile, cautam cadourile. Daca aveti in viata voastra un foodie sau un calator pasionat iata mai jos cateva sugestii de cadouri care mi-au facut cu ochiul in ultimul timp.

  1. Platou de lemn Strasnic Handcrafted

Platourile de lemn de la Strasnic mi-au atras atentia pe Instagram, arata foarte bine, sunt produse manual in Romania si fiecare piese este unica.

2. Bratara Malvensky personalizata

O bratara personalizata cu “foodie” sau “wanderlust” sau cu alt cuvant drag poate fi un cadou foarte potrivit. Cadourile personalizate mereu au succes pentru ca au fost alese cu drag si din timp, o dovada adevarata de prietenie sau dragoste. Exista in varianta pe snur sau lantisor.

Citeste articolul

4

Trandafiri de foietaj cu mere

Din cand in cand mai apar la televizor. Nu imi doresc asta si nici nu simt ca ma reprezinta, dar se pare ca lui ii place de mine (cel putin asa mi se spune). De fapt sa apar la tv e undeva pe lista mea de dorinte dupa curatenia in pod.

Totusi cand m-a sunat Albertina sa facem o reteta impreuna am acceptat, pentru ca trebuia sa fac si un mic live la stiri la TVR si stiam ca foodie kids ar fi dat orice sa vada un studio adevarat, like regia si monitoarele si toate cele.

Dupa experientele anterioare de filmat acasa am evitat sa mai fac asta, asa ca frumoasa filmare s-a intamplat in showroom la Miele (pe care cale le mai multumesc o data), ca sa am acces la acelasi cuptor ca acasa si sa nu avem surprize la copt.

Citeste articolul

1

Eat the foodie year – octombrie

Luna octombrie a adus toamna adevarata si o multime de zile foodie, bune de aniversat.

1 Octombrie – World Vegetarian Day

Ziua mondiala a vegetarienilor se aniverseaza din 1977. Nu sunt vegetariana si nici nu mi-am propus sa devin, dar fara sa vreau sunt zile intregi in care nu mananc carne sau oua si imi doresc numai salate dragutze ca astea šŸ™‚ Fun fact: tara cu cei mai mult vegetarieni este India.

2 Octombrie – Fried Scallops

Scoicile astea sunt printre preferatele mele, si de cate ori vad unele frumoase la metro iau si eu cateva pentru un pranz rapid sau o cina lejera

Citeste articolul

3

Mercato Orientale Genova

Mercato OrientaleĀ din Genova are o istorie lunga si frumoasa. A fost infiintata in 1899 si se numeste “orientale” pentru ca este localizata langa fosta poarta de intrare in oras dinspre est. Nu are nimic oriental in sensul pe care il folosim azi, este doar “Piata Est” šŸ™‚

Mai mult, este situata pe bulevardul principal comercial al orasuluiĀ intre marile magazine si caldiri de birouri, cum ar fi in Bucuresti pe bd. Magheru in blocul Ciclop. Nu este deloc semnalizata, doar cateva standuri cu flori in fata unui pasaj te pot ghida in interior. Si ce interior. O data cred ca arata spectaculos, azi e destul de paraginit. Bine nici Genova ca oras nu e cel mai modern. Are si un nivel superior dar totul parea parasit si inchis acolo cand am fost noi.

Citeste articolul

3