A&G Madrid

MadridFoodieFamily54

Bucataria peruana este faimoasa pentru orice foodie. Cand am auzit ca Astrid&Gaston au deschis un restaurant si in Europa si este si in Madrid am zis ca nu putem rata ocazia sa ii facem o vizita sa vedem ce mananca peruanii.

Gaston Acurio este cheful care a repus pe harta gastronomica a lumii bucataria peruana, pe care a denumit-o cucina novoandina, si impreuna cu sotia lui Astrid au un adevarat imperiu de restaurante, emisiuni TV, carti si cate si mai cate.

Desi aveam rezervare la ora 8 nu s-au grabit sa deschida usa la ora mentionata in rezervare (asta dupa ce mi-au dat 4 mailuri de confirmare si un telefon in dimineata respectiva). Asa ca am mai stat vreo jumatate de ora afara, iar cand fost in sfarsit poftiti inside nu s-au obosit sa se scuze prea tare. Am pus asta pe seama personalului spaniol care nici in alte localri nu era mai grozav. Dar noi veniseram pentru mancare.

Citeste articolul

1

Foodie Family eats in Madrid

MadridFoodieFamily53

De mult ne doream sa ajungem la Madrid dar ramasese undeva asa in urma pe lisa destinatiilor. Pana intr-o seara cand am vazut o emisiune la TV cu Ainsley in Madrid la un restaurant de tapas fenomenal. Evident ca in emisiune nu aparea numele restaurantului dar nu a fost o piedica si dupa un pic de sapat pe net am gasit, era Sala de Despiece. Asa ca ne-am mobilizat si organizat si la Madrid am plecat.

M-a cucerit din prima cu strazile mari si cladirile frumoase, cu strazile mici si tavernele inghesuite, cu un parc fabulos si cu mancare buna oriunde te uiti. Fata de Barcelona mi s-a parut mai concentrat si parca mai putin de mers de la un tapas bar la altul. Fara inghesuiala turistica de pe Rambla, mai elegant, mai chic.

Citeste articolul

2

Piata de peste Tokio

Tsukiji Market Foodie Family

Am ajuns la ultimul capitol al povestii japoneze, capitol dedicat faimoasei piete de peste Tsukiji, cea mai mare piata de peste engros din lume.

Piata este impartita in doua, inner market este partea unde se face comertul cu peste, si outer market unde sunt si tarabe care vand fructe, legume, ustensile de bucatarie si multe mici restaurante de peste. Am vizitat piata Tsukiji cu ajutorul unui ghid care ne-a condus eficient prin labirintul de tarabe.

Am inceput cu inner market unde majoritatea pestelui fusese deja tranzactionat, dar a ramas destul sa facem si noi poze. Pozele nu sunt incurajate si chiar primesti privirii dezaprobatoare. Oamenii sunt acolo cu treaba serioasa si nu apreciaza ca vin unii sa le faca poze. Cum ar fi sa vina grupuri de turisti la noi la birou si sa ne faca poze in timp ce lucram Nu ar fi foarte placut. Daca nu se uita urat la tine te ignora complet si da cu masinutza peste tine fara nici o jena.

Citeste articolul

2

Tapas Molecular Bar Tokio

cover

Dupa episodul experimental de la Narisawa si cel nememorabil de la Piacere, ne era un pic teama sa mai experientam cu fine dining in Tokio, parea mai safe sa ne rezumam la sushi si ramen. Ne-am mai facut curaj totusi pentru inca o incercare, si vorba proverbului, a treia oara e cu noroc. MARE noroc.

Tapas Molecular Bar face parte din oferta de dining a Mandarin Oriental si este fix cum ii spune numele un bar. Are deja o stea Michelin si a fost una din mesele pe care nu le vom uita vreodata. Are o priveliste minunata, numai ca stand la bar privelistea in spate. Poti sa o admiri totusi cand te duci la baie si te speli pe maini

Citeste articolul

2

Narisawa Tokio

NarisawaFoodieFamily24

Cand am aflat ca mergem la Tokio imediat am inceput munca de rezervare la restaurantul Narisawa, 2 stele michelin, locul 8 in top 50 San Pellegrino, cel mai inalt clasat din Asia. Zic munca ca nu e usor sa prinzi o masa aici, pe site era totul fully booked, asa ca am apelat la metoda consierge hotel, caruia i-am scris un email lacrimogen ca daca nu mananc acolo de ziua mea imi fac seppuku in prag (ma rog, nu asa melodramatic, dar in linia asta). Dupa cateva zile am avut confirmarea rezervarii. Yeeey.

Citeste articolul

2