Piata de fructe si legume Cairns

Nu puteam sa ratez ocazia sa nu vizitez cateva piete in cele doua saptamani cat am stat in Australia. Trebuie sa spun ca nu erau foarte multe asa ca nu a fost greu sa le includ in program.

Prima piata vizitata a fost una de fructe si legume din Cairns, Queensland. Queensland este situat intr-o zona tropicala si asta se reflecta in ce gasesti la piata. Este zona mare producatoare de mango, banane si trestie de zahar. Piata Rusty’s Markets este una din cele mai vechi si mai cunoscute piete din Australia. Inca din 1975 se gaseau aici standuri cu fructe si legume. Acum piata este o adevarata institutie cu peste 180 de standuri. Este deschisa numai in weekend (vineri-duminica) inca de la 5 dimineata si daca ajungeti intr-o zi in Cairns merita cu prisosinta o vizita.

Citeste articolul

2

Foodie Family eats and dives la Marea Bariera de Corali

Pentru orice scafandru amator o vacanta de diving in Australia este in top e pe lista de facut. Nici foodie man nu este o exceptie asa ca Marea Bariera de Corali a fost centrul vacantei noastre din Australia. Si cauza celei mai grele valize din dotare ca si-a luat cu el de acasa toate acareturile (vesta, labe, costume, regulator, masti, etc). Dupa zilele petrecute in Sydney ne-am urcat in avionul de Cairns, aflat la 3 ore jumate de zbor. Am zburat cu Virgin Australia, o experienta placuta dar cam friguroasa (asa frig in avion nu am mai vazut sa faca aerul conditionat). In schimb ne-a placut aplicatia Virgin la care te puteai loga cu Ipad personal si sa vezi filmele din avion.

Citeste articolul

2

Foodie Family eats in Sydney

Vacanta in Australia a fost una din cele mai asteptate. Ne-am dorit sa mergem de vreo trei ani de cand urmarim Masterchef Australia si am ramas impresionati de food scene, ingrediente, chefi si restaurante. Am ales sa mergem anul acesta, de ziua lui foodie man cu cifra rotunda pentru care si-a dorit sa faca scufundari si sa il gaseasca pe Nemo cu aceasta ocazie speciala.

Australia nu e o destinatie de ultim moment, trebuie planificata din timp. Noi de exemplu am inceput cu vreo 6 luni inainte. First up, biletele de avion, nu tocmai ieftine, dar am pandit ofertele deja cunoscute la Qatar Airways si am rezolvat problema la un pret decent. Next up, viza, pentru care se aplica online si ni s-a parut un pic de loterie. Am scris amandoi acelasi lucuru, foodie man a primit-o intr-o saptamana no questions asked, eu a trebuit sa mai trimit niste hartii (traduse in engleza autorizat) si niste compuneri, asa ca la mine a durat o luna. Desi ne-am inscris ca familie, fiecare a avut alt agent inspector asa ca a fost diferit. So, trebuie luata in considerare si aceasta treaba care poate dura si mai mult de o luna din povestile unor prieteni. Am mai avut grija sa ne luam din timp un device de wifi portabil si sa inchidem accesul la date ca sa nu ne coste telefonul cat biletele de avion.

Citeste articolul

2

Eat the foodie year – Aprile

Am ajuns la luna aprilie, o luna pe care am petrecut-o mai mult pe drumuri si prin locuri indepartate dar tot am apucat sa sarbatorim un numar considerabil de zile gastronomice. A fost si sarbatoarea de Pasti care implica si ea o multime de feluri specifice de mancare. Asa ca a fost o luna plina.

Ce am serbat in luna aprilie

1 aprilie – Sourdough bread

Nu am mai facut de mult paine cu maia acasa. Motivele sunt alea clasice (nu am avut timp, nu am avut chef, a murit maiaua, lipsa de clienti prin casa). In schimb am admirat painile facute de Andreea of Taste Bazaar, care mi-au fericit feedul de instagram. Ia uitati aici ce frumusete 🙂

Citeste articolul

2

Foodie man eats in Atena

Se pare ca am gasit ideea ideala pentru cadou pentru membrii familiei noastre. Myself included 😉 O vacanta sau excursie este solutia perfecta, si precis o sa isi aduca aminte ce a primit de ziua de x ani. Altfel ia sa va vad daca stiti ce ati primit acum 3 ani? Dar anul trecut? Point taken.

La inceputul lunii a fost ziua mamei mele si desi initial am vrut sa mergem la Londra, programul incarcat m-a cam incurcat un pic asa ca am ajuns pana la urma la Atena. Si pentru ca mama nu mai fusese in Grecia, am zis ca cel mai frumos mod de a ii arata orasul este cu un tur. Foodie binenteles. O seara la o taverna, un tur prin piata si o cina la Funky Gourmet, asta pentru cine nu stie este un restaurant cu 2* Michelin si care poarte oricand sa fie la fel de impresionant ca alta locatie cu mult mai multe pretentii din marile orase care dau mult mai multe perle culinare cu stele Michelin – Tokyo, Paris, New York sau Londra.

Citeste articolul

2