Piete din Porto

Nu puteam rata o vizita la piata cat am fost in Portugalia, si s-a potrivit ca in Porto sa facem chiar 3 piete intr-o zi. Distanta dintre ele e destul de mare asa ca am inchiriat un scuter sa ne miscam rapid.

Prima piata din program a fost Bolhao Market, una din cele mai vechi din Portugalia, construita in 1839. Este intr-o locatie veche, istorica si arata destul de darapanat, vremurile de glorie e clar ca s-au dus, ceea ce e pacat, chiar are potential.

La parter sunt raioane de peste si fructe de import, dar la etaj am gasit marfa si vanzatori mai autentici.

Citeste articolul

1

Tabara de surf in Portugalia

In vacanta de vara din anul acesta, eu si cu fratele meu Filip am fost intr-o tabara de surf in  Portugalia. Filip voia de anul trecut sa mearga. Dupa ce a incercat la Navodari de cateva ori i-a placut foarte mult dar valurile la Marea Neagra nu sunt prea bune de surf, asa ca instructorul i-a spus lui mami sa caute tabere in Portugalia ca acolo sunt valuri bune. Am incercat si la piscina cu valuri de la Divertiland dar nu ne-a placut ca in piscina cu valuri erau si oameni care inotau si nu se dadeau la o parte si mereu ne era frica ca ii lovim. Pana la urma mami a gasit tabara de surf de la Exploratist, si ne-am inscris primii pentru cea de anul acesta  🙂

Citeste articolul

2

Eat the foodie year – august

Ah, luna august, luna de vacanta. Foodie kids au fost in tabara, am fost si noi tag along cu avionul pana in Portugalia si apoi un road trip frumos. Am avut si faimoasa garden party cu multi prieteni pe care o facem in fiecare an. Am facut multe gratare si am mancat multa inghetata. Hai sa vedem ce altceva am mai mancat si ce sarbatori am marcat cu mancare specifica.

2 August – Icecream Sandwich Day

Inghetata intre doi biscuiti a aparut ca la food truck (like all great things do) pentru a servi mai usor. Biscutii trebuie montati cu inghetata si pastrati la congelator cel putin o zi pentru a se inmuia si a avea textura potrivita. Desi traditional se folosesc biscuiti, au aparut si versiuni cu churros, gogosi si de fapt cam cu orice doreste fiecare.

Citeste articolul

3

Cheesecake cu popcorn si caramel sarat

Mie cand imi spune cineva ca nu am voie sa fac ceva pai numai la lucurul ala ma gandesc. Cum de o luna am interdictie la popcorn si caramele (printre altele) evident ca numai asta as manca.

Cand mi-a aparut in feed pe insta o cheesecake cu popcorn si caramel am zis ca e un semn, gen “cere si ti se va da”. Mi s-a aratat asadar inspiratia si nu am ezitat. Reteta este adaptata din revista australiana Delicious.

Ingrediente

Baza:

250 g biscuiti digestivi

20 g popcorn

180 g unt

Crema de branza:

80 g unt

Citeste articolul

2

Taitei unicorn

Dupa cum povesteam la inceputul anului, mancarea mov este una din tendintele foodie in 2017. Inghetata de ube am facut deja luna trecuta si mi-a placut foarte mult dar si mai impresionata am fost de taitetii unicorn sau unicorn noodles cum ii gasiti pe marele world wide web.

Daca anul trecut am gatit cu varza rosie caracatita si somon, anul asta se pare ca voi face o multime de taitei mov. Sunt prea frumosi si deliciosi si simplu de facut ca sa nu ii incercati macar o data. Cu un drum la mega din coltul strazii va luati tot ce trebuie si in 30 de minute se intampla cea mai frumoasa farfurie.

Citeste articolul

2