Bord’eau Amsterdam

Ca in fiecare an de ziua mea, cado am primit o excursie la pachet cu restaurant stelat. Il ochisem de cateva luni pe instagram dupa desertul faimos pe care il fac si il servesc inca din 2013 asa ca am fost cu temele facute la intrebarea “unde vrei de ziua ta”.

In Amsterdam nu mai fusesem de mult eu, cam de cand studiam pentru MBA si mai faceam pe acolo o sesiune de scoala, mai mult de 10 ani sunt de atunci. Aproape am redescoperit orasul din nou si evident ca am prins un weekend extrem de frumos si insorit (30 de grade in Amsterdam cred ca se intampla o data pe an).

Citeste articolul

2

Eat the foodie year – Mai

Luna mai e preferata mea, evident pentru ca in luna asta pica ziua mea 🙂 Si pentru ca apar ciresele, capsunile si incepe vara. Din pacate a fost si luna in care am lucrat mai putin acasa si a trebuit sa ma urc in masina si sa imi mut laptopul in priza la birou (yup, I haz one) ceea ce a insemnat mai putin gatit si mai multi covrigi care dau cu mac peste dosare. Oh, well, se poate si mai rau de atat, asa ca de ce sa ne plangem.

Ce am serbat in luna mai (pe langa ziua mea, duh).

2 mai – Truffle Day

Citeste articolul

2

Piata de peste Sydney

A doua piata de pe lista mea australiana a fost piata de peste din Sydney. Este a treia piata din lume ca volum al pestelui tranzactionat dupa Tokio si Mexico City. Dsigur ca se poate vizita in fiecare zi dar cine e harnic si se trezeste dimineata poate vizita cu ghid si tur backstage unde are loc licitatia zilnica.

Am asistat si noi la licitatie unde nu au fost permise fotografii. Nu stiu de ce ca e plin oricum pe net. Acolo am gasit si eu una asa ca o pun aici ca sa va faceti o idee. E ca la bursa din NY numai ca e plin de lazi de peste cu peste pe jos. Sistemul folosit este cel aplicat si la bursa de flori din Olanda si este impresionant cat de rapid si eficient este. Fiecare agent are un pupitru cu un fel de ipad pe care tranzactioneaza. In sala sunt hamali care muta lazile de colo colo dupa cum ies formularele. O diferenta fantastica fata de Tokio unde totul era mazgalit pe hartiute de septuagenari si totusi fac volum mai mare. Iar de dimensiuni ce sa mai zic. In piata din Tokio alergai un maraton, aici iti iese abia de o tura de stadion.

Citeste articolul

2

Piata de fructe si legume Cairns

Nu puteam sa ratez ocazia sa nu vizitez cateva piete in cele doua saptamani cat am stat in Australia. Trebuie sa spun ca nu erau foarte multe asa ca nu a fost greu sa le includ in program.

Prima piata vizitata a fost una de fructe si legume din Cairns, Queensland. Queensland este situat intr-o zona tropicala si asta se reflecta in ce gasesti la piata. Este zona mare producatoare de mango, banane si trestie de zahar. Piata Rusty’s Markets este una din cele mai vechi si mai cunoscute piete din Australia. Inca din 1975 se gaseau aici standuri cu fructe si legume. Acum piata este o adevarata institutie cu peste 180 de standuri. Este deschisa numai in weekend (vineri-duminica) inca de la 5 dimineata si daca ajungeti intr-o zi in Cairns merita cu prisosinta o vizita.

Citeste articolul

2

Foodie Family eats and dives la Marea Bariera de Corali

Pentru orice scafandru amator o vacanta de diving in Australia este in top e pe lista de facut. Nici foodie man nu este o exceptie asa ca Marea Bariera de Corali a fost centrul vacantei noastre din Australia. Si cauza celei mai grele valize din dotare ca si-a luat cu el de acasa toate acareturile (vesta, labe, costume, regulator, masti, etc). Dupa zilele petrecute in Sydney ne-am urcat in avionul de Cairns, aflat la 3 ore jumate de zbor. Am zburat cu Virgin Australia, o experienta placuta dar cam friguroasa (asa frig in avion nu am mai vazut sa faca aerul conditionat). In schimb ne-a placut aplicatia Virgin la care te puteai loga cu Ipad personal si sa vezi filmele din avion.

Citeste articolul

2