Cheesecake cu caise si amaretto

O alta reteta inspirata de Ottolenghi si cartea lui de dulciuri Sweet. Nu am mai facut cheesecake demult, dar am tot mancat unele nu prea stralucite asa ca am zis sa fac una memorabila. Am gasit deja niste caise in piata asa ca asta a fost semnul ca trebuie sa o fac. Reteta asta necesita minim 4 ore de racit dar cel mai bine o faci cu o zi inainte. Amaretto evoca subtil aroma de migdale similara samburelui de caisa.

Ingrediente:

180 g biscuiti digesta
100 g unt topit
70 g migdale
1 kg de caise (fara samburi, taiate in jumatati)
1 lingura de zahar

Crema

800 g crema de branza (Phil)
170 g zahar
coaja de la o portocala
5 oua
80 g smantana
80 ml amaretto (eu am folosit Disaronno)

Metoda:

  1. Incinge cuptorul la 200 C. Pregateste o forma rotunda cu unt pe margini si hartie de copt pe baza si o tava de cuptor cu hartie.
  2. Pentru a face blatul, amesteca intr-un robot biscutii digestivi, migdalele si untul topi, apoi preseaza cu o spatula in forma. Lasa la frigider.
  3. Pune jumatate de caise in tava pregatita, cu partea taiata in sus si da la cuptor 20 minute. Redu cuptorul la 170 C.
  4. Pregateste crema: amesteca intr-un mixer branza, zaharul si coaja de portocala. Adauga ouale pe rand, apoi smantana si amaretto si amesteca bine pana este complet omogena.
  5. Pe blatul racit aseaza jumatatile de caisa coapte, cu partea taiata in jos. Toarna peste umplutura de branza si da la cuptor o ora.
  6. Lasa la racit in cuptor, cu usa deschisa o ora. Apoi lasa la racit complet si apoi la firgider minim 3 ore dar cel mai bine peste noapte.
  7. Cand e gata de servit, se cos si celelalte caise, tot taiate jumatati, asezate in tava cu partea taiata in sus si presarate cu zahar. Se lasa la cuptor 20 de minute.
  8. Se pudreaza prajitura cu zahar pudra si se aseaza caisele coapte deasupra.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *