Paste cu pui si brocolli

Eu nu am mai scris nimic de cand a inceput scoala pentru ca avem multe lectii si nu am avut timp. Mai am si antrenamentul la inot si trebuie sa repet si la chitara si dupa aia sunt prea obosit ca sa mai scriu inca o compunere. Temele sunt mai multe si mai grele si la ultimul test de mate am luat nota BINE care inseamna nota 8.

Acum sunt in clasa a patra si scoala mea are alt nume care este AVENOR COLLEGE. Nu mai se chiama Little London pentru ca acum suntem mai mari si mai multi copii si avem si o scoala noua, mare si frumoasa, si little inseamna mic si nu mai e mica. Am si materii noi cum ar fi: istorie, franceza, challenge, scriere creatoare…Cel mai mult imi place ca acum avem o cantina maaare si unde ne luam mancarea noi cu tava dupa ce stam la coada si eu imi doream de mult asta, ca asa am vazut eu pe disney ca este la scolile din alte tari. Avem si un meniu nou si cel mai mult imi place ca este o zi cu mancare italiana si o zi cu mancare libaneza. Imi place ca avem si paste dar o data au fost prea fierte si nu mi-a placut.

Pastele care am gatit ultima oara sunt  Pastele Forest care le-am mancat eu la mare la hotelul Vega unde am fost la petrecerea ca hotelul a implinit 5 ani. A fost o petrecere foarte frumoasa cu multe artificii si mami m-a lasat sa stau pana la 12 noaptea ca la revelion si am facut si un desen la ea.

In fiecare zi la pranz am mancat pastele forest si mi-au placut foarte mult pentru ca erau cu pui, brocolli si un sos de smantana dulce. I-am spus lui mami ca mi-a placut tare si ca vreau sa mi le faca si acasa. Mami a cerut reteta la bucatarul de la Hotelul Vega si mi-a dat-o 🙂 M-am bucurat foarte tare si le-am facut si eu. Se fac foarte usor si sunt cele mai bune.

Mami a cumparat tortelini la punga, piept de pui, smantana dulce si un brocolli. Eu am taiat copacei din brocolli si mami a taiat puiul ca e prea alunecos sa il tai eu. L-am pus in tigaie cu unt si ulei pana s-a prajit auriu.

Dupa am pus si copaceii de brocolli si putin vin din sticla lui tati. Peste toate am pus smantana de la cutie. Mami a fiert pastele separat intr-o oala mare cu apa sarata si cand s-au fiert le-am pus si pe ele in tigaie inca 2 minute.

Acum astea sunt pastele mele preferate!

Mami notes: Multumim frumos Dl. Cornel Balaban, Head Chef la Hotel Vega Mamaia pentru ca ne-a dat reteta 🙂

2

2 thoughts on “Paste cu pui si brocolli

  1. The Wandering Oltean

    Imi pare bine ca ai venit înapoi cu o rețeta noua :).

    Rețeta ta arata foarte apetisant, chiar dacă are și broccoli :). Broccoli este o planta foarte sănătoasa și recomandata de toți doctorii, din păcate eu nu prea ma împac cu ea.
    Dar trebuie sa recunosc ca în preparatul asta l-as manca pentru ca arata foarte bine!

    Mult succes la scoala cea noua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *