Maine e 1 Mai, adica toata lumea sa o sa fie prin curti, paduri si pajisti sa faca gratare si sa sa stea pe patura de picninc cu o limonada intr-o mana si o prajitura in cealalalta. La soare. Daca o veni o data vara aia ca nu mai rezist mult la frig si ploaie. Daca nu maine, atunci sambata sau duminica ca a picat bine anul asta. Dar chiar daca nu o sa fie prea cald, mesele cu prietenii foodie sunt mereu minunate si binevenite. Si noi vom merge la un gratar, evident, cu prieteni foodie, normal, si eu am fost desemnata sa aduc desertul. Surprise, surprise 🙂 Ma gandesc la o pavlova si la tortul asta cu capsuni (fara soc ca inca nu a inflorit).
Voi ce faceti de 1 Mai? Ce gatiti? Cu prieteni sau fara? Let me know intr-un comentariu pana joi 7 mai si doi dintre voi vor castiga un frumos cadou cu premii de la Costa d’Oro. Castigatorul il alegem random si il anuntam vineri 8 mai.
Spor la zile lenese si mese afara!
Later edit: Felicitari celor 2 castigatoare, Alexandra Viz si Bianca Rogoveanu. Va astept pe mail cu datele personale sa va expediez premiile. Multumesc tuturor pentru participare!
Petrecem cu prieteni sau fara,inca nu stim,dar ce e sigur e ca vom sta pe iarba la mogosoaia,cu niste sendvisuri,cafea,fresh de portocale si niste muffinsi. Simplu si in bataia soarelui,speram☺ceea ce va dorim si voua!
Cu prietenii, normal! Un traseu scurt de o zi la munte si continuam a doua zi cu mic dejun impreuna – clatite cu riccota, pentru ca mai apoi sa facem un gratar cu coaste in sos, jamaica jerk chicken si legume la cuptor. Si daca avem chef facem si un desert, numai daca avem chef! Poate totusi facem un tiramisu sau un fudge… ma mai gandesc! Happy free days!
Frigărui de miel cu usturoi
Porc și pui marinat în bere neagra
Cartofi noi cu smântână și ceapa verde
Salata de spanac și roșii
Brioșe cu fructe de pădure
Limonada de ananas
Curtea bunicii abia își așteaptă invitații 🙂
Ziua de 1 Mai nu va fi una chiar de relaxare dar sigur voi gati ceva bun. Am luat capsune proaspete si vreau sa fac rapid o rulada cu mascarpone si capsune , musai o salata (ca-i sezonul) cu crutoane si ma gandesc ca poate niste carnaciori la grill ar merge bine.
Im primul rand ne vom bucura de soare, aer si lalelele multicolore din curte.
Aperitiv- briose cu spanac, ciuperci si branza.
Gratar cu mici de casa ( e mai sigur pentru sanatate), cartofi pe gratar, salata de rosii si castraveti.
Bere pentru baieti.
Fara desert ca sunt la dieta. Incheiem cu o cafea buna.
Simplu de tot !
Cu prietenii la plimbare, dar, inainte, la masa, hummus de leurda si hummus de busuioc, chifle cu seminte si rosii uscate, iar de baut, limonada cu ghimbir si frunze de menta. Iar la desert, millefeuille de la Pain Plaisir. Inimioara! 🙂
la noi de 1 Mai este un adevarat maraton culinar. mergem in provincie, stam la curte si la gratar, iar meniul va fi destul de variat. in prima zi, adica de 1 Mai in meniu avem aperitive de sezon, legume, branza de oaie, traditionalul gratar, cu diferite tipuri de carne: aripioare de pui, ceafa de porc, mici, legume, salata. mama are in meniu si ciorba de porc.
pt sambata ne-am inspirat putin de la jamie oliver si pregatim un meniu de inspiratie italieneasa: bruschete cu rosii, mazare si fasole, carne la gratar, lasagna, salata de rucola cu parmezan. Si cam atat.
Pt desert avem clatite, inghetata si fructe. Nu lipsesc berile reci, vinul rece ca gheata si distractia. 🙂
Sper sa ma relaxez maine, am nevoie de putina liniste. Voi fi cu baietii mei si vreau sa fac o panna cota cu fructe de padure. Deja de vreo 2 saptamani imi sta gandul la una. Si o placinta cu pui, are Jamie o reteta faina care ne place, place, place :)!
clar cu prietenii mai ales ca se anunta vreme frumoasa. In meniu avem:hamburgeri de casa (reteta de la foodie), chifle de casa, cartofi copti, sos de usturoi si tiramisu sau tarta cu visine (inca nu m-am hotarat)! si gata!
Mor de pofta unor cartofi noi cu usturoi si marar, crocanti pe afara si moi inauntru. Alaturi de niste coaste de porc tratate corespunzator inainte:)
Voi merge in parc la un picnic !
Daca soarele va binevoi sa ne onoreze cu prezenta sa, vom iesi cu prietenii la un gratar. In caz contrar, ii vom invita la noi, pentru a gusta noua reteta de rata umpluta, la cuptor.
Mergem la un un picnic . Nu chiar de 1 mai, ca lucreaza mon cheri, dar de 2 mai, ziua tineretului 😉 La marginea orasului este o padurice foarte “apetisanta” care ne cheama la ea de cate ori avem timp liber. Suntem doua familii care ne petrecem impreuna aceste zile libere. Am pregatit deja carnaciori in foietaj si tarta sarata de dovleac…dar si multe, multe legume proaspete. Nu ma pot abtine sa nu pregatesc niste briose cu ciocolata si merisoare, favoritele mele.
Cu familia la malul balti , preparam un bors de peste, saramura cu mamaliguta si mujdei de usturoi
am petrecut 1 mai acasa cu familia pentru ca a louat toata ziua; am mancat gratar in sange din carne de vita cu cartofi aurii si salata verde cu rosii plus o tarta cu praz si jambon, iar la desert flan
Cu prietenii am petrecut ieri – carne la gratar, salata, salam de biscuiti, iar pentru maine pregatesc muffins cu fructe de padure si o tarta cu ciuperci pentru familie.
Asrazi – porc in vin cu usturoi verde si cartofi noi la cuptor. Ne plimbam prin tara si fugim de ploaie.
pai sa vedem jumatate de zi la serviciu pentru ca mai trebuie sa si munceasca cineva 🙂 si restul zilei cu familia si prietenii la un gratar la iarba verde. De gatit cum spuneam 🙂 gratar, cu de toate, salata, frigarui si saramura de peste.
Chilli con carne, cu linte rosie in loc de fasole si salata verde, acasa, in patru (doi bipezi, doua patrupede).
Eu si logodnicul meu ne-am relaxat la pescuit !
Rasfat la bunica: bors de cocos cu taitei de casa, nelipsitul gratar cu diferite tipuri de carne si mici, iar la desert poale-n brau fierbinti si aromate. Prea simplu, prea ca la tara 🙂
M-am îndopat cu caracatiţe şi calamari pe plaiurile greceşti.
Am pregatit un ospat italienesc, cu lasagna si mai multe feluri de bruschete 🙂
Eu am fost cu sotul si copilul la un picnic la Mogosoaia. Am avut la noi niste empanadas cu branza si marar si limonada.
Ne-am reasfatat cu un picnic la Mogosoaia impreuna cu prietenii. Copiii au alergat prin iarba si s-a jucat cu pamant si pietre iar noi ne-am bucurat de soare.
Buna!
De 1 Mai am fost la casuta de vacanta si ne-am bucurat de mult verde si de lucrul in gradina. Am curatat zmeura de buruieni, am pregatit paste de casa si am reusit sa punem cateva seminte pentru o mini recolta viitoare. Asta daca o sa tina si vremea cu noi. In rest, relaxare 🙂
Gratare peste gratare udate cu prosecco.
Si avem doua castigatoare! Felicitari Alexandra Viz si Bianca Rogoveanu.
Multumim mult, Monica !