Ziua Sigurantei pe Internet 2015

Saptamana trecuta am fost invitat de Orange sa particip la un atelier de programare. Ei au facut atelierul pentru ca a fost Ziua Sigurantei pe Internet si ne-au invatat sa programam niste desene intr-o aplicatie care se chiama Scratch. Am fost 50 de copii la atelier si am lucrat 3 ore.

Foodiekidsorange

Eu am lucrat cu Filip si ne-a aratat cum sa programam Florin care e student la facultatea de programare.

Foodiekidsorange2

Mi-a placut acolo si e frumos sa programezi. Am facut niste monstrii care se luptau pe luna si cu programul puteai sa ii faci sa vorbeasca, sa se miste si sa le explodeze capul. Dar pentru fiecare lucru trebuia sa scri ceva. Asa m-am gandit eu cat se scrie pentru un joc pe telefon….foarte mult.

Foodiekidsorange6

Foodiekidsorange7

Inainte sa ne jucam in Scratch ne-au povestit despre Internet si despre cum trebuie sa avem grija ce scriem pe el. Nu trebuie sa iti dai tot numele si scoala si adresa de acasa si telefonul, nu trebuie sa te intalnesti cu oameni pe care nu ii cunosti si pe viu, nu e frumos sa scrii minciuni despre altii chiar daca e o gluma, sa nu deschizi mesaje si emailuri de la cine nu cunosti pentru ca asa vin virusii la calculatorul tau, sa le spui la parinti daca e ceva care nu sti sau nu intelegi.

Dupa ce am terminat a trebuit sa ne prezentam animatia. Toti copiii au prezentat si pe ecrane erau in direct copiii din alte sali si din alte orase.

Foodiekidsorange5

Mi-a fost foarte foame cand am ajuns pentru ca am plecat de la scoala la pauza de pranz. Dar ne-a dat pizza la pauza, super tare. Si placinta cu mere care a fost foarte buna.

Foodiekidsorange3

Foodiekidsorange4

La final ne-a dat la toti diplome de Supercoders 🙂

Foodiekidsorange9

Foodiekidsorange10

Mi-a placut sa programez, nu stiam ca poti sa gasesti pe internet aplicatii de programare. Si acum o sa am mai multa grija cand intru pe internet.

Mom edit:

Orange România a organizat a doua ediție #SuperCoders, un workshop de programare destinat copiilor cu vârste între 10 și 13 ani. Atelierele de învațare a limbajelor de programare din acest an s-au desfășurat simultan în București și în Cluj-Napoca și au reunit peste 100 de copii.

Pe parcursul a câteva ore, copiii au lucrat în echipe și au învățat să utilizeze platforma Scratch, au propus scenarii și au creat povești dând viață unor personaje animate, fiind încurajați astfel să-și exprime creativitatea și imaginația prin tehnici de codare. Evenimentul a fost transmis live, prin webcast, iar copiii din cele două orașe au avut ocazia să-și prezinte unii altora programele create. De asemenea, micii programatori au învățat cum pot utiliza internetul eficient și în siguranță.

Evenimentul a fost organizat de Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet 2015 (SID), o inițiativă la nivel european ce are ca scop promovarea utilizării internetului într-un mod sigur și responsabil. Tema din anul acesta a fost „resurse digitale pentru viitor”, iar Orange încurajează copiii să utilizeze limbajul de programare pentru a beneficia de cât mai multe oportunități pe care le are de oferit mediul digital.

Infografic - SuperCoders 2015

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *