Salmon Fishcakes

De cate ori fac somon tras la tigaie mi se umple bucataria de un mare fum…la cuptor nu ma atragea de loc,  asa ca in seara de peste (caci exista asa ceva…nici o saptamana fara peste) am facut chiftele.

Am curatat juma de kilogram de cartofi si i-am fiert ca pentru piure, dupa care i-am si facut piure (ma rog, fara unt, lapte ori altceva). Pe urma am filetat frumos pielea de pe fileu de somon, l-am dezosat cu penseta mea speciala de oase de peste (de care sunt foarte mandra) si l-am tocat la masina de tocat. Pestele tocat l-am amestecat cu piureu de cartofi, niste coaja de lime, ceapa verde tocata marunt, patrunjel tocat marunt, un ou si o lingurita de wasabi (din tubul care se gaseste la carfur).

Am facut cu mana chiftele si le-am prajit in tigaia de teflon (pe care intentionez sa o arunc soon, very soon si sa imi iau o green pan, dar pana atunci…). Le-am prajit pe ambele parti si le-am scos pe o hartie de bucatarie. Intre timp am tras la tigaie niste spanac frunze (de la punga…lazy i know) cu usturoi si am aburit niste sparanghel.

Dinner is served 🙂

1

6 thoughts on “Salmon Fishcakes

  1. Carmen

    super idee, fac si eu la copii saptamana asta chiftele de peste, am sa fur reteta si schimb solomonul cu alt peste.pup

  2. mazi

    da mah, green panul ala e teh shit, i tell you. eu sunt fff multumita de ea, nu mai pun nicun strop de ulei si de data asta chiar nu se prinde, iar vlasceanu e fff bucuros ca se curatza extra easy. happy couple, ce sa zic :))

  3. Diana

    Hey foodie! Stiam ca daca intru aici gasesc ce sa pregatesc pentru cina. Cum afara este mega horror… trebuie sa bucataresc ceva, iar chiftelutzele tale imi fac cu ochiu, totusi eu n-am somon, am salau… sa vedem daca iese ceva.

    P.S: Astept reteta de la “tortul ales de Alex” ca pe cirese coapte 🙂

  4. roxana

    facut, placut:)data viitoare ma gandesc sa incerc sa pun si usturoi. ce fac eu acum cu restul de wasabi?;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *