Arena Bloggerilor Mamaia

Anul asta mi-am facut curaj si am trimis prima data foodie kids in tabara. Prima data impreuna ca si foodie kid cel mic a trecut de varsta magica de 6 ani de la care te ia singur in tabara. Si uite asa am ramas eu singurica acasa in timp ce kinderii isi faceau de cap la Sinaia in tabara de sport. Dupa ce am trecut de primele emotii cu pupatu pe scara autocarului am zis sa profit si eu de o saptamana singura acasa. Lucru care nu s-a mai intamplat de vreo…8 ani. Asa ca am plecat la mare pentru plaja, o petrecere si un eveniment culinar. Mai intai m-am bucurat de 2 zile pe plaja doar eu si cartea mea, fara multitasking de genul arbitru-bodyguard-salvamar-bona all in one. Doar eu si cartea mea….Paradis curat pe plaja la Mamaia.

Apoi intr-una din seri am participat la o frumoasa petrecere de aniversare a 4 ani de la deschiderea Hotelului Vega, cu un concert Directia 5 si artificii si spectacole de tot felu…foarte frumos.

Si nu in ultimul rand sa vorbim si despre evenimentul culinar, si anume Arena Bloggerilor editia Mamaia, organizat de Selgros si Good Food, care au fost dragutzi si m-au invitat si pe mine sa ma produc in public. Cu o saptamana inainte am primit lista de ingrediente obligatorii ca sa ne gandim ce sa facem. Lista suna asa: cotlete de miel, creveţi, midii, chefal, ceapă verde, ardei gras roşu, usturoi, ciuperci, roşii cherry, pâine baghetă, telemea de oaie, dovlecei, smochine proaspete, smântană pentru gătit, smântână pentru frişcă, ouă, foi de placintă, piersici, pepene galben, ciocolată neagră şi zmeură. toate astea, dar absolut toate trebuiau incorporate in 3 feluri (antreu, principal si desert). Ceea ce trebuie sa recunosc ca nu mi-a palcut deloc, pai cu astea hraneam toata foodie family o saptamana. In plus sunt de parere ca poti arata ca stii sa gatesti cu putine ingrediente, stilu asta incarcat nu este tocmai preferatul meu.

Dar daca e concurs la individual compus sa compunem. Si mi-am propus sa fac asa: un ravioli umplut cu fructe de mare peste care sa pun un fileu de chefal prajit nitzel, cotlete de miel la cuptor cu rozmarin si piersici, si un trio de deserturi cu toate chestiile dulci ramase nefoliste din lista. Si am studiat si incercat retetele acasa, am cautat pe la metro un chefal sa exersez pe el dezosatu, am adunat o valiza de cratite si ustensile. Toate bune si frumoase pana ce foodie man mi-a stricat distractia, evident ca sa se distreze el. Si m-a anuntat frumos ca ma duce la mare cu a little red and very fast car dar care evident are un portbagaj microscopic. In care pe langa lucrurile necesare precum ceva haine de schimb nu mai incapaea decat un mic rucsac si pentru gatitul meu…

Si uite cum a trebuit sa regandesc meniul, care desi mi s-a parut complicat sa amestec toata lista aia imensa de ingrediente, acum trebuia sa si gatesc totul intr-o singura craticioara. Talk about a challenge. S-au dus meniul meu fancy shmency.

Ah well, daca tot am plecat la razboi cu asa putine arme am ajuns foarte calma si relaxata pe frontul de lupta din Piazzeta Mamaia (cred ca si 2 zile pe plaja kids free au ajutat la relaxare). Acolo m-am revazut cu my dear foodie friends Anca, Catalina si Andreea si am cunoscut-o pe Irina . Evident ca ruscacul meu micutz a palit in fata valizelor celorlalte fete… ah well. Am ajuns la locul faptei unde m-am prins ca era foarte extra super cald in cortul de lucru. Asa ca am fugit din formatie sa imi cumpar un maieu sa nu mor de cald si am ratat startul. Nu-i nimic ca sunt rapida la dezosat peste, am si o diploma pe tema asta 🙂

Din frumosul meu meniu fancy shmency, am produs cook-it-all-in-one-pan meniu cum urmeaza:

Antreu: Tempura de peste si fructe de mare cu un sos. Scoicile le-am aburit cu putin vin in craticioara, dar numai cat sa se deschida nu mai mult, ca apoi ajungeau overcooked dupa prajitul in tempura. Crevetii i-am curatat de tot mai putin codita, iar pestele….ei bine nu a fost chefal cum era initial pe lista ci o dorada. Damn. Nu-i nimic ca si dorada stim sa filetam si am taiat niste gujoane frumoase din ea. O tempura rapida cu faina, amidon, sare si apa minerala extrarece si la prajit in aceeasi craticioara. Am produs si un sos din smantana lichida, mustar, ardei taiat microscopic, lamaie si toate ierburile din vitrina cu produse. A iesit mai bun decat ma asteptam, avand in vedere ca acasa nu as fi facut neam un sos din smantana din aia. Dar uite cum am terminta eu antreul in 20 min.

Fel principal: Kofta de miel cu chiftelutze de legume. Stiu ca am zis cotlete de miel la cuptor dar…cotletele nu erau taiate, si nu am reusit dupa 5 minute sa le tai frumos asa ca am dezosat carnea de tot, am tocat-o bine, am amestecat cu ceva ierburi si pesmet si am facut niste chiftelutze frumoase prajite rapid in aceeasi craticioara. Langa ele am facut chiftelutzele de legume pe care le-am invatat la Istanbul din dovlecei, telemea, oua si toate ierburile. Prajite si ele in aceeasi craticioara. There was a lot of frying 🙂 Dar asta are si un aspect practic si anume am terminat relativ repede si cu felul asta.

Desert: Summer Pudding. Reteta asta este adaptata de la Gordon, de fapt este chiar pe coperta cartii lui de deserturi. Si mi s-a parut cea mai buna idee pentru a incorpora bagheta aia din lista lunga. In plus este o reteta ce nu implica nici un gatit in craticioara. Phew. Se taie miezul de la paine (original o briosa) si se aseaza in forma, se inmoaie cu un coulis de pepene galben (adica pepene galben pasat bine cu ceva zahar si vanilie), apoi un strat de fructe taiate marunt, iar paine inmuiata cu pepene, iar fructe si tot asa. Deasupra am ornat cu o bucata de smochina si crunch din foile de placinta date cu unt si zahar si caramelizate in cuptor vreo 10 minute.

Si uite asa am terminat eu cel mai repede, si m-am dus la o clatita cu foodie man pana s-a terminat concursul. Din pacate nu s-a acordat premiul pentru cel mai rapid meniu 🙂 si nici pentru cele mai putine ustensile utilizate (all-in-one-pan anyone?) asa ca am luat mentiune cu felicitari si a bag full of foodie stuff.

Ce mai, a fost o experienta. Sa gatesti in maxima caldura, in mare galagie de la boxe, sa iti feresti ingredientele de trecatori care se serveau de pe mese (“iau eu doamna ceapa asta rosie”, “nu ca imi trebuie, si de fapt e o smochina”), sa gatesti totul intr-o singura cratita, sa faci 5 minute pana la chiuveta si inapoi (asta fara sa contorizez timpul stat la coada la chiuveta). Dar m-am distrat de minune si mi-a placut foarte tare. Nu am apucat sa pozez mai nimica, asa ca cele de mai jos sunt facute de juriu.

Imediat dupa decernare am fugit acasa pentru ca a doua zi la prima ora am plecat la Sinaia sa iau kinderii din tabara. Unde s-au distrat de minune. A fost deci saptamana foarte vesela in Foodie Family.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *