Bezele cu levantica

Primul lucru care mi-a venit in minte cand am vazut Provocarea lunii august – Dulcea Romanie au fost bezelele. Pentru ca sunt primul fel pe care l-am gatit singura, si pe care l-am invatat la mama acasa. In plus provocarea Catalinei includea si levantica asa ca le-am imbinat frumos si a iesit asa. Dupa cum v-am mai spus si luna trecuta, ideea cu Dulce Romanie este a Mihaelei – de prin lume adunate si este o idee grozava.

Inapoi la bezelele mele cu levantica. Mai intai va trebuie flori de levantica comestibile, adica nu oricare planta de la bricostore. Recunosc ca eu am un stoc facut in Franta anul trecut cand mi-am luat dintr-o piata o punga mare cu flori de levantica pentru gatit. Tot anul trecut am pus cateva linguri din florile astea intr-un borcan mare cu zahar si care in timp s-a infuzat cu aroma mov.

Exact zaharul asta l-am folosit pentru bezelele, folosind reteta clasica povestita aici.

Pentru dungile mov am folosit colorant alimentar mov, din care am pictat cu pensula cateva dungi in punga cu care am turnat bezelele si din care au iesit asa frumos dungate. Simplu si de mare efect.

 

0

2 thoughts on “Bezele cu levantica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *