Somon lipicios cu quinoa

Salut, eu sunt Alex. Mami imi spune foodie kid pentru ca imi place sa mananc orice, daca nu e mamaliga. Urasc mamaliga. Mie cel mai mult imi place sa ma uit la televizor da Mami nu ma lasa, zice ca nu invat nimic bun si mai imi strica si ochii. Eu nu cred ca iti strica ochii ca ea are ochelari si pe vremea ei nu exista televizor cu desene asa ca ochii nu ti se strica de la televizor. Da daca nu ma uit la televizor imi place sa stau cu Mami la bucatarie. Anul asta am implinit 9 ani si Mami a zis ca sunt destul de mare ca sa gatesc mancare. Asa ca in fiecare luni eu gatesc masa de seara. Eu as gati numai paste (ADOR PASTELE) dar Tati vrea mereu carne, asa ca pot sa fac paste numai cand Tati e plecat.

Mami mi-a cumparat carti de gatit de copii, numai ca sunt in engleza si ma pune sa citesc retete de acolo. Zice ca asa o sa invat multe cuvinte noi, da mie nu prea imi place. O data mi-a luat si o carte in romana dar a zis ca e tradusa prost si nu o sa imi iasa nimic. Asa ca ma chinuie cu aia in engleza.

Prima data am gatit somon cu quinoa. Quinoa e un fel de samanta asa, si e un cuvant super. L-am zis si la scoala intr-o zi ca Nicoleta ne pune sa zicem in fiecare zi un cuvant nou din dinctionar. Si quinoa nu a stiut nimeni 🙂 Mami a curatat somonu de piele dar in rest eu l-am facut. Mami m-a invatat sa tai cu cutitu de cand am facut 7 ani si la aragaz m-a lasat cand am facut cam 8 asa, da la aragaz tot nu ma lasa singur, sta langa mine si nici pestele nu m-a lasat sa tai ca aluneca.

Si dupa ce am gatit Mami a zis ca poate scriu si o compunere despre cum am gatit si daca e frumoasa o punem pe blog sa vada toata lumea. Eu cred ca sa ai un blog e super tare, primesti multe likeuri pe facebook si la oameni le place ce ai gatit tu. Si cateodata Mami primeste ciocolata si biscuiti si alte chestii pentru ca scrie pe blog, si mi se pare foarte tare ca le mananc eu cu Filip.

Mie nu imi place sa scriu compuneri si la scoala mereu ne da tema cu compuneri. Acuma invatam sa scriem compuneri dupa poze si pe blog tot asta e, faci poze si le povestesti. Asa ca nu e prea greu. Si poate o sa mai primesc ciocolata din aia.

Mami zice ca am scris destula introducere si sa povestesc mai repede cum am gatit somonu cu quinoa.

Ingrediente:

4 bucati de somon

1 lingurita de ulei de masline

4 linguri de miere

sare (in carte zice si piper da mie nu imi place ca stranuti de la el)

200 gr de quinoa

700 ml supa de legume (avea Mami in frigider din asta)

100 gr branza feta

1 rodie (Mami a curatat semintele din ea)

Am dat drumul la cuptor cu desenul ala de zimti. Pe fiecare bucata de peste am dat cu pensula ulei si miere, asa ca la arte la scoala. Nu e greu da e cam lipicios cand le pui pe tava. Tava a pus-o Mami in cuptor ca ma arde. Acolo l-am lasat 10 minute pe o parte si 5 minute pe alta parte.

foodie family

Cat statea pestele in cuptor am pus intr-o oala supa la fiert si in ea quinoa care a fiert 15 minute si pe urma am scurs apa care a ramas. Mami a curatat semintele de la rodie si s-a mazgalit tare pe maini si pe bluza 🙂 Dupa ce quinoa s-a racit am amestecat in castron semintele de rodie si branza pe care am taiat-o eu cu cutitu in bucati mici. Mami a pus si niste suc de lamaie.

Am pus pe o farfurie quinoa si peste si a mancat toata lumea. Au zis ca a fost foarte bun si Filip a mancat tot si el nu prea mananca tot.

La sfasit de compunere trebuie o concluzie da nu imi vine nimic asa ca Mami o sa puna niste poze pe care le-am facut eu cu telefonu. A zis ca daca fac poze mai frumoas ma lasa si cu aparatu ei ala mare.

foodie family

foodie family

 

0

11 thoughts on “Somon lipicios cu quinoa

  1. Monica

    Bravo, Alex!
    Mi-a placut foarte mult articolul scris de tine si reteta, iar pozele sunt foarte frumoase.
    Voi incerca si eu reteta ta de somon si sper sa mai scrii pe blogul lui mami.

    Succes la scoala!
    Monica

  2. Andreea

    Foarte tare si reteta si compunerea, Alex! Mi-a placut mult cum ai povestit si abia astept sa ne mai spui ce ai gatit. Bine ai venit in blogosfera si mult succes!

  3. Dana

    Bravo Alex!
    Imi place ca ai avut rabdare sa ne scrii asa frumos, dar mai ales ca ai gatit asa bunatate.
    Si Horia are indeltniciri din astea …sa speram ca poate ne mai intalnim la o “bucatareala”.

  4. anki

    Felicitari, Alex! Ti-a iesit o postare faina, abia astept altele noi 🙂 Si sunt convinsa ca Mami te va lasa cat de curand sa umbli si cu aparatul cel mare.
    Pe saptamana viitoare 🙂

  5. The Wandering Oltean

    Felicitări!
    Postul tău m-a făcut sa am o zi mai buna! Atât de mult mi-a plăcut.

    In primul rând, cu mămăliga suntem pe aceiași lungime de unda. Nu înțeleg de ce nu s-a dat încă o lege sa o facă ilegala :). Cine are nevoie de mămăliga asta când este atât de yuck 🙂

    In al doilea rând, postul și rețeta sunt SUPER.

    Trebuie sa recunosc ca introducerea mi-a plăcut cel mai mult. Este mai buna decât cel putin 90% din introducerile de la multele bloguri foodie pe care le citesc. Si dacă tot am zis-o, este mai buna decât cel putin 90% din toate introducerile scrise de mine 🙂

    Tine-o tot asa.

  6. Ana

    Ce surpriza placuta! Felicitari tuturor si spor la gatit, poate intr-o zi am sa va vad la TV la Master Chef 😛

  7. Monica

    Multumim Miss Ana 🙂 Suntem prea mici pentru Masterchef, dar intre timp gatim la TV la emisiunea Totul despre mame la Prima TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *