Una alta #4

Luna aprile a fost plina de flori de cires, de rapita si de evenimente.

TRAVEL

Sofia

Am fost un citybreak rapid la Sofia unde foodie man a avut de dat un examen si eu o zi de plimbat si descoperit orasul vecin si prieten. A fost o placere. Povestea intreaga aici.

EVENTS

Digital Divas

Nu stiu cum dar am fost invitata la a sasea editie de Digital Divas. Nu, inca nu au categoria de Diva in Bucatarie (cine stie, intr-o zi ;). A fost foarte roz, fashion, hip si cool si am incercat sa ma incadrez in peisaj. Recunosc ca de o parte din dive nu auzisem dar printre castigatoare s-au numarat si preferatele mele: Aicha Nicole locul 1 la categoria Young Diva in Fashion Blogging, Sanziana Iacob locul 1 la categoria Best Newcomer on YouTube in Fashion & Beauty, locul 3 la Best Beauty Instagram Account si tot locul 3 la Best Beauty Blogger, si Elle cu locul 2 la categoria Best Women Websites. Dupa gala asta m-am decis sa ma duc mai des la coafor 🙂

Inchiderea stagiunii de primavara pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene

La Ateneul Roman a avut loc acest concert de inchidere a stagiunii pentru EUYO, cel mai bun ambasador al Uninuii Europene. In orchestra canta tineri din toate tarile membre si evident si din Romania: Daniela Tudor la vioara si Theodor Andreescu la viola sunt membrii permanenti in orchestra 2018 dar la acest concert au mai cantat ca invitati locali Alex Spinu la viola, Victor Sandu la violoncel, Victor Sandu la contrabas precum si Ansamblul AdMusicam in deschidere. Iar solista la pian in concert a fost Alexandra Dariescu, cea mai cunoscuta pianista romanca la acest moment (a cantat la Carnegie Hall si Royal Albert Hall) si numita de revista International Piano Magazine “one of 30 pianists under 30 destined for a spectacular career”. Urmatorul concert al Alexandrei in Romania va fi intre 19-26 noiembrie cu un turneu de promovare a albumului “The Nutcracker and I”.

Spotlight – Bucharest International Light Festival

Ediția cu numărul patru a Spotlight – Bucharest International Light Festival s-a desfășurat în perioada 12-15 aprilie 2018. Șase artiști au transformat fațada Palatului CEC prin proiecții de video mapping. Pentru prima dată în istoria Spotlight, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul au fost incluse în traseul festivalului internațional al luminii de la București. In total au fost 25 de instalatii si proiectii de lumina iar tema acestui an a fost “United we shine” celebrand 100 de ani de la Marea Unire.

Picnic in the Garden

A inceput sezonul de picninc, iarba verde si food truck festivals si iarba verde si naturlich ca Za German a fost acolo, la cel mai mare picnic organizat in gradina Hotel Caro.

Premiile Restocracy

Competitia Restocracy pentru evaluarea celor mai bune feluri de mancare din Bucuresti si-a celebrat castigatorii dupa 3 luni de evaluari. Au fost inscrise cateva zeci de restaurante, iar din jurii au facut parte 70 de personalitati din diverse tari, dintre care peste 20 de ambasadori. M-am bucurat ca restaurantul meu preferat de sushi a castigat, si mi-am notat ca am de mers in Militari sa incerc faimosul hering cu sos verde si prin Titan la cea mai buna pizza din oras.

Lista completa de premii:

Cele mai bune sushi si sashimidin Bucuresti in 2018 – Argentine
Cel mai bun ramen din Bucuresti in 2018 – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon din Bucuresti 2018 – Yuki
Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 – Roberto’s
Cel mai bun foiegras din Bucuresti in 2018 – L’Atelier
Cel mai bun peste din Bucuresti in 2018 – Fish House
Cele mai bune fructe de maredin Bucuresti in 2018 – Isoletta
Cel mai bun steak(vitajaponeza) din Bucuresti in 2018 – Benihana
Cel mai bun steak(vita nejaponeza) din Bucuresti in 2018 – Red Angus

Mentiuni speciale pentru:

Somonul salbaticde la Yoshi
Bucatini al coniglio della cacciade la Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottargade la Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare de la Raionul de Peste
Crevetii cu sos de lamaie si usturoi de la Mesogios
Lobsterul cu polenta de la Le Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde de la La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns de la Dancing Lobster

Mentiuni speciale “hors concours” pentru:

Pizza Margherita de la Borgo Margherita
Ciocolata spumoasa, cremoasa, crocanta, inghetata de arahide cu sare afumata si piment d’Espelette de la Le Bistrot Francais
Serviciul si ambianta de la Isoletta

FOOD

Kane

Kane este in mod clar si de departe restaurantul meu preferat din Bucuresti la ora asta. Totul a fost fara cusur, plin de gust si savoare, tehnica e acolo, legume de sezon si locale sunt si ele prezente, atmosfera relaxata.

Mesogios Primaverii

Ani de zile am mers la locatia de langa Parcul Icoanei, dar am gasit si in Primaverii aceleasi feluri de peste si fructe de mare delicioase. Iar gradina este locul ideal pentru dupamieze de vara.

Fish House

Oferta mare de localuri din jurul Pietei Floreasca nu lasa pe nimeni sa nu fie la nivel inalt, altfel clientii ti se muta imediat peste drum. Un pranz relaxat pe terasa, peste si fructe de mare gatite corect, dar fara flair ca la vecinul BistroMar sau savoarea de la Raionul de Peste din piata vecina.

Pio Bistro

Un bistro mai recent deschis, am venit aici pentru micul dejun si a fost foarte bine. Felurile cu oua si clatitele trebuie musai incercate.

Arabesque

Restaurant nou deschis cu specific oriental, toate felurile clasice si cunoscute, bune si foarte bune. Serviciu atent si inghetata din partea casei pentru copii 🙂

Pescaria lui Matei (Agigea)

Nu puteam trece pe langa Mangalia si sa nu ne oprim la restaurantul nostru preferat. A fost marita recent capacitatea si tot e plin. Nu se fac rezervari, te scrie pe lista de asteptare si apoi astepti pe plaja. Noi am stat numai vreo 30 de minute. Am ajuns dupa ora de varf de la pranz si cateva feluri mai populare se terminasera dar am gasit alternative.

Delikat

Delikat a lansat o noua gama de condimente 100% naturale. Condimentele simple sunt atent selecționate direct din țările lor de origine, cu cea mai potrivită climă și de la producători cu tradiție, pentru a oferi gustul autentic al ingredientelor. Gama condimentelor specializate de la Delikat include 6 mixuri de ierburi, mirodenii și condimente, realizate special pentru asezonarea preparatelor din porc, pui, pentru grătar, chiftele, cartofi sau sarmale. Alături de aceste opțiuni, Delikat a lansat si 4 mixuri de ierburi aromatice (ierburi și boia, ierburi și mărar, ierburi italiene și ierburi de grădină), create special pentru a oferi un gust bogat pentru o varietate de preparate, de la tocănițe, fripturi și garnituri, până la supe sau chiar salate.

Pe luna viitoare!

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *