Foodie Family eats in Sofia

Sofia nu era pe lista mea de locuri de vizitat dar cand foodie man a avut de dat un examen acolo intr-o sambata am zis sa merg sa il sustin moral 🙂 Glumesc, a luat oricum 10 cu felicitari, dar am profitat sa vizitez orasul vecin si prieten.

Sofia a fost o reala surpriza. Asa linistit, frumos, verde si placut cum nu ma asteptam. O multime de parcuri si de flori peste tot, si evident multe lucruri bune de mancat.

Am avut asa un vibe de Timisoara 🙂 Orasul e destul de condensat, am facut centrul pe jos fara probleme si am tot ce am vazut era in drum spre un restaurant sau spre piata (despre care am scris aici). Mai sus sunt printre altele Teatrul National Ivan Vazov, Sala Polivalenta, Piata Parlamentului, strada pietonala Vitosha, si frumoase biserici.

Dar sa vedem ce si unde am mancat in Sofia.

Micul dejun 

Hle Bar Bakery 

Am venit aici sa incercam cea mai buna banitza, placinta traditionala bulgareasca pentru micul dejun. Este intr-un cartier foarte linistit si placut si banitza a fost intradevar minunata.

Rainbow Factory (Fabrica Daga)

Un loc plin cu toate prajiturile copilariei, scovergi cu branza si gem asa cum mancam noi cand eram copii, budinca de paste caramelizata si o multime de foietaje cu crema sau fructe. Au si multe feluri cu oua sau salate dar cine s-a uitat la ele? Si cea mai buna cafea tot aici am gasit-o.

Pranz

Bagri

Sambata la pranz m-am intamplat singura in acest local (foodie man era la examen) care a aparut din nevoia de local, sezonal si traditional dar cu un twist. Personal foarte atent, gradina interioara placuta, si toate felurile au fost fara cusur. Ingredientele provin de la ferma proprie. Ce iti poti dori mai foodie de atat? Mi-a placut foarte mult, as da o fuga la Sofia numai pentru o masa aici.

Cina

La bottega Due Piani

Un loc numai bun de intalnit cu prietenii care locuiesc la Sofia 🙂 Paste de casa si vin de Italia, ingredientele perfecte pentru o cina.  Nimic spectaculos dar gustos, corect, si atmosfera de vacanta.

V Bar

Un restauarant care mai tarziu se transforma in bar (dar nu am stat pana la dans 😉 ) cu un meniu scurt din care as fi incercat toate felurile…unde sunt vremurile cand comandam tot meniul 🙂 Am incercat niste bruschete foarte gustoase, mai ales cea cu ficat de gasca. Caracatita cu burrata a fost incredibila (precis a stat pe la un sousvide). Mai putin impresionant desertul…destul de simplu si traditional, in contrast cu meniul upscale. Cocktails minunate!

Baruri

Jasmine

O atmosfera boema care ne-a atras atentia in timp ce mergeam spre restaurant. Am retinut locul si dupa cina ne-am oprit aici. Au un meniu unic de gastro-cocktails de pairing la mancarea pe care o comanzi. My dream place, meniu cu pairing de cocktails…de ce nu exista mai multe din astea? Veneam de la cina asa ca nu a mai incaput o tura, dar cocktails am baut fara probleme in gradina interioara in timp ce un DJ isi facaea treaba onorabil intr-un colt.

Sofia a fost o surpriza si din punct de vedere gastronomic. Au si restaurante de fine dining pentru amatori, noi suntem in pauza de “spumitza cu floricele” deci nu am fost la ele dar am auzit lucruri bune . Orice fel de gastronomie va atrage, pana la Sofia sunt numai 5 ore 😉 Si preturile sunt extrem de atractive.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *