Cheesecake proteica

Cheesecake a fost prima reteta cu pudra proteica pe care am facut-o, cand a venit la mine fit foodie man cu revista de baieti cu muschi si mi-a bagat reteta sub nas “vreau si eu din asta, te roooog”.

Prima mea reactie a fost eugh…ce prajitura naibii cu praf…dar a iesit nesperat de buna, si de atunci am tot facut diverse combinatii. Pentru cheesecake de fata am aplicat multe din tehnicile invatate la scoala de patiserie.

Ingrediente:

Pentru blat de brownie:

4 linguri faina de cocos
25 g pudra proteica de ciocolata
180 ml albus de ou
3 linguri cacao
1 lingurita stevia (sau alt indulcitor)
120 ml lapte

Pentru crema:

500 gr ricotta
100 gr quark (Esquisa)
25 g pudra proteica de capsuni 1 plic de gelatina pudra (inmuiata in putina apa timp de 10 minute)

Pentru jeleu

250 ml apa
25 g pudra proteica de capsuni
1 plic de gelatina pudra (inmuiata in putina apa timp de 10 minute)

Metoda:

Se incinge cuptorul la 160 grade. Pregatim o forma de cheesecake (cu fund detasabil) in care punem hartie de copt.

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se coc in forma pregatita aproximativ 30 de minute si lasam la racit in forma.

Se amesteca toate ingredientele pentru crema si se toarna in forma peste blat. Se pune la congelator pentru 2 ore.

Dupa 2 ore preparam jeleul. Se incalzeste apa si se amesteca cu gelatina inmuiata si pudra proteica. Se toarna peste prajitura inghetata, se niveleaza cu o spatula si se da inapoi la congelator pana se intareste jeleul cam 15 minute (dar nu mai mult de 30).

Se pune prajitura in frigider 1 ora si se scoate cu grija din forma.

cheesecake proteica

Be happy and fit!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *