Linte cu rosii coapte

Ah, nimic cu se compara cu frumoasa luna ianuarie cand e omor la sala si nu gasesti o punga de frunze la megathlon (aka Mega Image Concept Baneasa de langa Decathlon) . Desi anul asta am comis de sarbatori niste mese imbelsugate alaturi de Cornel of The Wandering Oltean& family, am reusit sa ma intorc acasa in aceeasi blugi.

A ajutat probabil skiatul in forta ca abia ma mai tin dupa foodie kids care au uitat cat mi-am rupt spatele sa ii car pe teleski cand erau mici si acum imi arunca cu zapada in ochi si cu “hai mama o data”. Si frigul crunt de -29 grade ocazie cu care am consumat cantitati industriale de ceai cu Stroh, ciocolate calde si vinuri fierte. A fost deci un frig de crapa claparii, pentru ca da, am reusit performanta sa ii sparg. Dar nu-i nimic, am auzit eu ca a scos Salomon unii cu incalzire (aleluia) pe care ii ti la incarcat in priza si bateria face cald o zi intreaga pe partie. Dap, e un semn ca imi trebuie clapari din astia.

Well, inapoi acasa, unde ne-am bucurat de o vacanta prelungita de doamna primar si de vreme, in care copii si caine au sapat in curte cazemate. Om de zapada nu am facut ca sarea cainele la morcov si punea in pericol viata omului. Foodie dog all the way 🙂

Atata sapat face foame, la fel si datul cu lopata la zapada sa dezgropam masinile, trotuarul si tomberonul de gunoi. Ceva hranitor dar si de revenire dupa bufeturile all you can eat stridii and such din vacanta. Introducing deci mancarea de linte, care impreuna cu niste rosii coapte la cuptor si un ou fiert moale/posat face o masa completa si sanatoasa.

Reteta e asa simpla ca nici macar nu o pot numi reteta, mai degraba o lista de pasi.

Intr-o cratita calim o ceapa taiata marunt in ulei de masline, adaugam si o tulpina de telina taiata marunt si 1 catel de usturoi tocat.  Adaugam 250 g de linte verde sau neagra (cea rosie se zdrobeste prea mult). Mai punem o frunza de dafin si niste cimbru. Turnam deasupra 700 ml de supa de legume/pui/vita sau apa daca nu avem supa, potrivim de sare si lasam sa fiarba 15-25 de minute in functie de linte.

Separat taiem niste rosii cherry in jumatati, le punem pe o tava, turnam niste ulei de masline si un praf de sumac daca avem, altfel niste sare e ok si le punem 30-45 de minute in cuptorul incins la 190C pana se caramelizeaza.

Fierbem un ou moale, sau il posam in apa daca avem tehnica si talent. Il asezam peste cateva linguri de linte si ornam cu rosii coapte.

lintecurosiicoaptesiou

Reteta asta imi e tare draga, si am gatit-o de curand si la TV la Happy Channel. Iata cateva poze din culise.

FoodieFamilyHappyChannel1

FoodieFamilyHappyChannel2

FoodieFamilyHappyChannel3

FoodieFamilyHappyChannel4

Am mai facut si aceasta budinca de chia, reteta e pe blog aici.

FoodieFamilyHappyChannel5

A fost o zi tare placuta si m-am simtit foarte bine alaturi de echipa lui Vlad Gherman, care pregateste si el mai nou retete pe blogul personal, We are 1. Check it out!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *