Martie. Marshmallow lollipops. Martisoare.

Nu imi vine sa cred ca asta e primul post pe anul 2014…au trecut deja doua luni in care am gatit tone dar nu am apucat sa scriu deloc despre asta. Dupa ore state la calculator cu ochii in excell sau rapoarte nu mai imi venea sa il deschid seara nici macar sa scriu pe blog…

Dar uite ca a venit primavara (cel putin in calendar) si am iesit din barlogul FB unde ma amageam ca daca pun poze inseamna ca exist ca si blogger :). Am iesit cu martishoarele de anul asta pe care le planificasem de o luna si abia am asteptat sa le fac, sunt just plain gorgeous. Si au avut un succes fantastic la colegele foodie kids 🙂

marshmallows foodie family

Reteta de marshmallows nu e in esenta complicata dar necesita cateva lucruri mai putin uzuale: glucoza, un termometru de zahar si bete de lollipops.

Ingrediente: 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de amidon, 6 foi de gelatina, 2 albuse mari, 350 gr zahar tos, 1 lingura de glucoza, 1 lingurita de extract de vanilie, colorant rosu, zahar decor rosu.

Intr-un castronel amestecam 2 linguri de zahar pudra cu 2 linguri de amidon. Pregatim 2 tavi: una plata de cuptor si una mai adanca, pe ambele le ungem cu ulei de floarea soarelui si le tapetam cu amestecul zahar pudra/amidon. Excesul il scuturam inapoi in castronel. Pe tava intinsa asezam 8 bete de lollipops la distanta egala.

Punem la inmuiat 6 foi de gelatina pentru 10 minute.

Cele 2 albuse le punem intr-un vas de mixer cu un vf de sare si o lingura de zahar, dar nu amestecam inca. Restul de zahar il punem impreuna cu glucoza intr-o cratita cu 150 ml de apa. Punem pe foc si amestecam pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba. Lasam sa fiarba si punem termometrul de zahar in craticioara, pana ajunge la 120 grade. Luam de pe foc.

Foile de gelatina se storc bine de apa. Le punem pe un prosop de hartie si le mai presam sa fie cat mai uscate. Pornim mixerul sa bata albusele. Foile de gelatina le punem repede in siropul de zahar si le amestecam sa se dizolve. Cu mixerul pornit, turnam cu grija siropul fierbinte constant peste albuse. Adaugam si vanilia si continuam sa batem 5 minute pana se dubleaza/tripleaza in volum si s-a racit. Adaugam putin colorant rosu (gradual in fct de culoarea dorita, sunt destul de concentrate) si amestecam cu mixerul daca vrem sa iasa roz, sau cu o spatula daca vrem sa iasa cu dungi rosii. Eu ma gandeam initial sa le fac cu dungi rosii (martisor remember?) dar m-a luat valul si am pus in timp ce mergea mixerul. Asa ca mi-au iesit roz, poate mai potrivite pentru valentine’s 🙂

Se pune o treime din compozitie in poche cu douille simplu sau steluta si se formeaza cercuri peste bete. Restul se toarna in tava adanca si se scutura bine sa nu ramana bule de aer. Se presara zahar colorat peste lollipops. Dupa 10 minute se presara ambele tavi cu amestecul zahar pudra/amidon, si se lasa minim 4 ore la rece sa se intareasca.

Lollipops se ridica usor de pe tava, se mai dau prin zahar&amidon si le punem funda de martisor.

Compozitia din tava adanca se rastoarna pe masa data zahar&amidon si se taie in cuburi, sau inimioare/cercuri, ce forme avem, cu un cutit dat in prealabil cu putin ulei. Se dau prin zahar&amidon.

Se pastreaza intr-o cutie cu capac pana ajung la scoala. Acolo au disparut rapid. Si se pare ca de 8 martie tot marshmallows o sa fac 🙂

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *