Orecchiette cu sos de ardei copt

Dupa food blog tour cu Vacanta in Toscana de la inceputul lunii am ramas cu amintirea acestor paste, cele care mi-au placut cel mai mult. Si nu numai mie, si Madalin le-a facut deja de 2 ori.

Le-am pregatit chiar noi in cadrul serii de gatit de la vila Il Paradisino, unde ne-am petrecut si o noapte. Si am gatit in bucatarie cu gazdele pentru toti musafirii vilei din acea seara. Pe meniu au fost o tarta cu praz, aceste paste minunate, un iepure la cuptor si tiramisu. Dar dintre toate aceste paste ne-au placut cel mai mult. Cum noi le-am gatit am avut si reteta precisa sa le refacem acasa.

Dar pana sa va dau reteta, cateva imagini din bucataria vilei Il Paradisino.

paradisinocookingclass

paradisinocookingclass2

paradisinocookingclass10

Am facut si pastele de casa…in imagine Margot isi arata priceperea 🙂 dupa ce Madalin si-a aratat muschii framantand la aluat.

paradisinocookingclass4

Ca sa nu murim de foame pana au fost toate gata am primit paine cu ulei de masline proaspat.

paradisinocookingclass9

Cam asa arata reteta de paste in actiune.

paradisinocookingclass3

In timp ce se gateau toate am facut ce fac si acasa in timp ce fierb oalele…am cantat la pian  🙂

paradisinocookingclass11

Aceasta era un pian vechi dar foarte bine intretinut, care apartine familiei de mult iar unul din stra-bunici a si compus la el, stra-bunic care a fost contemporan si prieten cu Puccini, stiti voi, cel cu Tosca.

paradisinocookingclass5

Am revenit in sala de mese cu foc in semineu pentru o seara de poveste.

paradisinocookingclass6

paradisinocookingclass7

O experienta gastronomica in Toscana la Vila Il Paradisino este cu adevarat speciala si puteti sa va bucurati si voi de ea cu ajutorul Vacanta in Toscana, de la plimbarea prin ferma pana la deseet.

Si acum despre reteta de paste.

Orecchiette cu sos de ardei copt

Ingrediente

6 ardei capia
2 cepe
3 catei de usturoi
25 g capere in sare
Frunze de busuioc
Parmezan ras
300 g rosii cherry

Metoda

Taiem rosiile cherry, le asezonam cu ulei de masline, sare si un pic de zahar. Le punem la cuptor la 140 C timp de o ora. Acestea vor fi garnitura la final.

orecchiettesosardei2

Curatam de coaja ardeii. A fost prima oara cand am auzit si facut asta, cica ajuta la digestie. Eu as spune ca ajuta la textura finala a sosului. Oricum ar fi, just do it.

orecchiettesosardei3

Punem caperele la inmuiat in apa 30 minute. Eu am avut capere in sare aduse din excursia in Amalfi, dar se gasesc si la noi. Mai greu cei drept decat cele in otet dar merita efortul sa le gasiti. Gustul e diferit. In caz ca nu aveti totusi merg si cele in otet, bine inmuiate si scurse.

orecchiettesosardei4

Taiem ardeii curatati in bucati marisoare si le punem la calit cu ulei de masline, 15-20 de minute  pana se coc. Separat calim ceapa tot 20 de minute, la foc mic, pana devine translucida. In ambele cazuri mai adaugam apa daca incepe sa se prinda. Peste ceapa adaugam la final si usturoiul tocat si mai calim 5 minute. La final un splash de brandy/cognac si lasam sa se evapore alcoolul.

orecchiettesosardei

Ardeii copti in tigaie in pasam la blender bine si ii adaugam peste ceapa calita. Adaugam si caperele scurse si tocate si frunze de busuioc.

Fierbem pastele al dente. Se pot folosi si alte forme de paste scurte daca nu gasiti orecchiette. Adaugam sosul, radem deasupra parmezan si ornam cu rosiile coapte.

orecchiettesosardei6

Buon appetito!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *