Ghidul cadourilor foodie 2016

Vin sarbatorile, vin sarbatorile…si cadourile. Sa vedem ce poate aduce Mosul anul acesta cui a fost foodie cuminte.

1. Fete de masa si placemats de la Chicineta. Evident ca si farfuriile din ultima colectie sunt foarte potrivite. Dar cum tocmai ne-am schimbat masa din bucatarie dupa 10 ani, e inca noua si incerc sa o protejez cat de mult pot. Asa ca mie mi-a ramas inima la fata de masa. Aia cu Home. O gasiti aici.

fata-de-masa-chicineta-home-2-600x600

2. Bautura anului pentru noi a fost Gin & Tonic, si am devenit oarece connoisseurs. Asa ca ne dam mari si va recomandam ginul Botanist pe care il gasiti aici si apa tonica din America de Sud cu chinina adevarat pe care o gasiti tot aici.

1477-the-botanist-islay-dry-gin-1477-1-973x1395

3. Produse gourmet de la Nicolas Vahe. Le gasiti la Design& After unde de altfel mai gasiti o multime de alte cadouri foodie. Chiar nu stiu cum o sa va hotarati ce sa alegeti. Have a look 🙂 Au si cadouri readymade asa ca mergeti la sigur.

a-pick-of-pesto-iii-500x338

4. Aaaa, pai si o carte foodie nu avea cum sa nu fie in lista. Va propun noua carte a lui Mark Bittman pe un subiect close to my heart. Cei care au deja How to cook everything stiu ce comori sunt in cartea asta. O gasiti aici.

howtobakeeverything

5. Dupa excursia din Toscana am devenit si mai obsedata de uleiul de masline pe care il folosesc asa ca mereu caut cele mai bune uleiuri. Pentru a face un foodie fericit nu o sa dati gres cu acest ulei monocultura taggiasca (rar si greu de obtinut uleiul de monocultura) si pe care il gasiti la Feelolio.

anfonso-oro-444x600

6. Vasele de fonta revin in forta, si daca vreti sa sustineti si producatorii locali va recomand vasele de la Turnatoria de fonta. Tigaie, gratar sau wok, au de toate. Acesta este un cadou care va dura o viata.

turnatoria-mae

7. Pentru foodie cu adevarat pasionat de ingrediente, un cadou interesant sunt semintele de plante mai rare cum ar fi cucamelon. Creste si in ghivece sau jardinere deci nu trebuie sa aiba vreo gradina la dispozitie. Seminte de cucamelon si nu numai gasiti la Seminte Legume Flori.

cucamelon

8. O experienta foodie este cel mai frumos cadou si nu puteti da gres cu o Vacanta in Toscana. O vacanta de explorare sau una practica cu workshop de gatit, vizite la ferme de maslini sau vantori de trufe, muzee sau spectacole, cele mai potrivite perioade pentru vizite, un apartament in Florenta sau un castel intr-o vie, orice va doriti se poate organiza cu ajutorul celor de la Vacanta in Toscana. Nu o sa stiti cand sa plecati mai devreme 🙂

vacantaintoscana

9. Daca la ultima iesire in oras prietenii foodie au fost impresionati de aroma de fum a preparatului, o pot recrea si acasa. Va ajuta extrasele de fum condensat pe care le gasiti la FT Shop, locul unde gasiti orice va trece prin minte pentru gatit, de la cutite japoneze la ingrediente pentru bucatarie moleculara.

fum-lichid-de-hickory-natural-australian-liquid-smoke-spray

10. Si cum un foodie se creste de mic, iata si un cadou pentru copii. Un set pentru facut biscuiti e cel mai potrivit ca sa inceapa dragostea pentru gatit. Acesta dar si alte seturi gasiti la Kitchen Shop.

0011380_set-de-gatit-pentru-copii-kitchen-craft

Sarbatori fericite si cu multe cadouri sub brad va doresc!

PS: daca mai vreti si alte idei, gasiti aici lista de anul trecut.

2

2 thoughts on “Ghidul cadourilor foodie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *