Reteta asta am adaptat-o dintr-un numar vechi Gourmet. Arata minunat si are gust de primavara. Dar trebuie pregatita cu o zi inainte si e destul de laborioasa.
Iata de ce ai nevoie:
4 ardei galbeni
3 dovlecei
ulei de masline
6 catei de usturoi
2 cepe rosii
otet de vin rosu
parmezan ras (in nici un caz din ala la punga, trebuie ras dintr-o bucata de parmezan)
busuioc
Se incinge cuptorul la 200C. Ardeii se taie in jumatate si se scot semintele. Se amesteca cu ulei de masline, sare, piper si se pun pe o tava la cuptor sa se coaca 25 -30 minute.
Cat se coc ardeii, se taie dovlecei rondele, se dau prin ulei de masline si usturoi tocat si se pun pe gratar 5 minute pe fiecare parte.
Se taie ceapa in rondele si se trage rapid in alta tigaie cu o lingura de ulei, sare si piper.
Se unge cu ulei o forma de tarta (springform, din cea cu fund detasabil). Se aseaza concentric rondelele de dovlecei, putin petrecute. Se presara cu parmezan ras si busuioc tocat. Se aseaza apoi un rand de ardei si iar parmezan si busuioc. Si tot asa pana se pun toate legumele.
Se imbraca forma in clingfilm (folie alimentara) si se aseaza intr-o tava. Se preseaza legumele cu o farfurie (potrivita sa intre aproape fix in forma) si se pun deasupra 2-3 conserve ca greutati. Se da la frigider cel putin 6 ore, va lasa o cantitate seriosa de lichid. Daca e nevoie poate sta in forma la friginer pana la 2 zile, dar indeparteaza greutatile dupa 12 ore.
Se indeparteaza lichidul, greutatile si folia. Se scoate tarta din forma si se pune pe un platou. Se orneaza cu bucati de parmezan si frunze de busuioc.
Vine vine priimavaraaaa!
….si uite asa…gatesti luni si mananci miercuri:))