Cum sa fierbi o caracatita

Imi place foarte mult salata de caracatita. Si recunosc ca am avut cateva experiente triste in care animalul in cauza e iesit tare ca o piatra de pe fundul oceanului.

Dar Paola (http://www.italiancookerycourse.com/index2.html) m-a invatat cum se face.

Se ia o caracatita de la Metro (asta m-am prins singura, nu m-a invatat nimeni), cam de 1 kg. Se scoate ochiul fioros si se indeparteaza stomacul si cele interne. Se fierbe apa intr-o oala incapatoare cu o tulpina de telina, un morcov si o foaie de dafin. Cand apa fierbe se ia caracatita (cu o furculitza lunga de friptura) si se scufunda si se scoate din apa de 3 ori. Numai dupa aceasta operatiune se lasa in libertatea apei din oala si se fierbe in jur de ora. Trebuie incercat din cand in cand cu o scobitoare daca a fiert.

Acum urmeaza a doua parte importanta dupa scufundarile repetate. NU SE SCOATE din apa. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Dupa cateva ore cand apa e rece se scoate si se curata.

octopus

Se taie apoi rondele si se foloseste la salata sau alt fel care cere caracatita.

2

10 thoughts on “Cum sa fierbi o caracatita

  1. Ileana

    Esti o maestra, recunosc ca si eu am patit-o cu caracatita ca piatra si abandonasem ideea… Jumatatea mea sigur iti ridica statuie pentru secretul devoalat, ca e pasionat de fructe de mare.

    Asa ca ramanem datori Paulei si mai ales maestrei noastre, Madam Foodie 🙂

  2. Raluca

    Am incercat acum ceva vreme metoda postata de tine si este geniala treaba. Am vazut, aflat pana acum fel de fel de tehnici, dar cu nici una caracatita nu a iesit atat de buna. Vara asta cred ca am facut deja de 4-5 ori si de fiecare data a iesit moale si buna asa ca am terminat cu frustrarea legata de caracatita tare si gumoasa si fac din ce in ce mai des.

  3. Monica Post author

    Saptamana trecuta am fost din nou in Italia si i-am multumit inca o data Paolei pentru secretul caracatietei…made a lot of people happy 🙂

  4. Bara Daniela

    buna. un alt secret este sa pui putin otet in apa in care fierbi caracatita. in acest fel nu va ramane tare carnea. papa

  5. Pingback: Minuni cu varza rosie | The Foodie Family

  6. Pingback: Paste cu caracatiță și sos de pătrunjel | KissTheCook

  7. Lavinia

    Otetul fragezeste. Se pot pune si dopuri de pluta in apa in care fierbe. Asa povestea un marinar grec. Multumesc pt secrete? de altfel!

  8. Pingback: Caracatiță friptă cu salată de vară – KissTheCook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *