Foodie Family eats in Dusseldorf

Germania nu e cea mai atragatoare destinatie in ianuarie dar cand trebuie sa te duci, te duci. Doua zile, rein und raus, cu treaba toata ziua dar cu seri libere pentru explorat si mancat.

Dusseldorf este unul din orasele cele mai elegante din Germania, multe companii mari au sedii aici, multe targuri de moda si produse de lux se tin la Dusseldorf Messe (unul din cele mai mari centre expozitionale din lume) si viata artistica si culturala este la nivel inalt. Rinul strabate orasul si il separa in Orasul Vechi (Altstadt) si cartierele noi, moderne. Este insa intr-o zona foarte vantoasa si aeroportul este faimos pentru filmulete cu avioane care se chinuie sa aterizeze.

Cea mai cunoscuta cladire din oras este turnul de televiziune, chiar pe malul Rinului.

In doua zile cat am stat am bifat doua locuri foodie, nici unul cu carnati si bere sau cat de cat nemtzesc. Primul a fost un local italin, La Luce Due. Amosfera de ristorante italiano vero si serviciu atent si eficient (doar eram in Germania). Mancarea corect executata dar fara sa ne impresioneze ceva. Vitello tonnato ar mai fi meritat niste sos tonnato, pastele cu trufe proaspete din meniu au fost de fapt de la borcan. Foodie man a fost in schimb placut impresionat de ficatul de vitel si tuturor ne-au placut cotletele de miel. In ansamblu o masa placuta si bine asezonata cu vin.

La micul dejun a fost mai complicat. Am stat intr-un apartament superb (The Red) dar nu aveam mic dejun asa ca a trebuit sa cautam o cafenea, ceea ce la ora 8 sambata dimineata in Germania e mai greu de gasit…am avut insa noroc cu Bazzar Caffe care nu numai ca era deschisa dar era si foarte buna iar selectia de prajituri si torturi te va convinge sa te intorci si dupamiaza la o cafea acolo.

Seara a doua a fost in schimb memorabila. Am stat o ora la coada sa intram la Takumi, local faimos pentru ramen. Cum singurul lucru de care imi e dor din Tokyo este ramenul, am asteptat cuminti sa se elibereze o masa si o ora a trecut destul de repede. Iar ramenul a fost absolut senzational!

Sper ca v-am convins ca un citybreak in Dusseldorf merita, macar pentru mancare 🙂

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *