Il Poggio alle Ville, locul din Toscana unde as pleca chiar azi

Toata lumea are momentul ala in care si-ar lua lumea in cap si ar pleca oriunde, sa scapi, sa evadezi. De obicei sunt un monument de calm si organizare si putine lucruri pe lumea asta ma fac sa vreau sa plec….in Tibet. Din pacate trecem de cateva zile bune prin evenimente care m-au facut sa imi doresc sa plec o luna. Bine, in Tibet clar nu ma duc, nu de alta dar avionul pana acolo e cam lung si abia am zburat pana in Australia. Plus, nu imi place mancarea indiana gen.

Si unde m-as duce eu probabil ca va intrebati. Ei bine, singurul loc care imi vine in minte si unde simt ca mi-as gasi pacea, linistea si echilibrul este Toscana. Numai daca inchid ochii si vad dealurile alea si ma simt mai bine.

Mai precis as merge sa stau o luna la Il Poggio alle Ville, locul pe care l-am vizitat in cursul circuitului toscan de anul trecut impreuna cu foodie friends Madalin, Andra si Margot.

Ca toate lucrurile bune, se afla la capatul unui drum pietruit pe care se merge mai incetisor, dar nu e o problema pentru ca oricum vei sta cu ochii mai mult la peisaj decat la drum. Dar cum ai ajuns te simti cu adevarat “departe de lumea dezlantuita”. Atata liniste, dealurile din vis, pomi cu fructe si maslini si niste casute din poveste.

Este foarte aproape de Florența (dar și de orașe precum Prato, Pistoia, Lucca, Pisa și Siena care pot fi vizitate într-o zi), Il Poggio alle Ville e situat în inima zonei Mugello, partea de nord a Toscanei. Ca orice agroturism în Toscana, Il Poggio alle Ville este mai întâi de toate o fermă agricolă biologică care produce ulei extravirgin de măsline, miere, trufe și fructe. Casele, care au fost renovate păstrând toate elementele de arhitectura toscană tradițională dar sunt si accente moderne, piscina adica 🙂

Eeehhhh, desi e foarte frumos acolo, in realitate nu pot pleca de acasa acum dar daca voi puteti daca aruncati un ochi pe Vacanta in Toscana sa vedeti cum puteti evada si voi vara asta.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *