Marche de Grenelle Paris

Ce sa facem noi duminica dimineata in Paris? Mergem la piata. Prietenii din grupul cu care eram in vacanta s-au uitat la noi cam ciudat, dar noi ne-am vazut linistiti de treaba.

Dintre pietele deschise duminica, ne-am indreptat spre Marche de Grenelle.

la marche

Cine a citit un An in Provance sau a vazut filmul Julie&Julia stie ce institutie este piata in Franta, si ce importanta acorda francezii acestei ocupatie care pentru multi este considerata o corvoada. Dar un asemenea spectacol nu are cum sa fie o corvoada.

peste

La marche de Grenelle e deschisa miercuri si duminica, este una dintre cele mai mari din Paris, si se intinde sub podul de linie de metro intre statiile Motte-Piquet si Dupleix.

fruits de mer

prajiturele

baguettes

ceapa

Aceasta este o piata de cartier, nu asa chic ca cele de pe Avenue de Saxe sau President Wilson, si nu are nici aceasi priveliste. Dar oferta e foarte bogata, calitatea deosebita si preturile foarte bune.

fructe

fromage

fruits rouges

floricele

legume

fromage

pain

ierburi de provance

la marche

Fiind ultima zi in Paris inainte de plecare acasa am cumparat paine si piersici saturn (cu o forma asemenatoare planetei in cauza) si am admirat fiecare taraba.

2

One thought on “Marche de Grenelle Paris

  1. andreea

    te binecuvantez pentru cum ai structurat blogul, de-acum merge cineva inaintea mea prin marile orase sa-mi spuna unde sa mananc (site-urile de travel, pe care ma uit ca tot omu’ inainte de o vacanta, sunt incapabile de obiectivitate gastronomica), stiu unde sa ma duc la piata daca vreau (oh, chiar as vrea sa vad o piata dintr-o tara latina) si unde sa fac un curs de gatit daca imi inving lenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *