Piete din Porto

Nu puteam rata o vizita la piata cat am fost in Portugalia, si s-a potrivit ca in Porto sa facem chiar 3 piete intr-o zi. Distanta dintre ele e destul de mare asa ca am inchiriat un scuter sa ne miscam rapid.

Prima piata din program a fost Bolhao Market, una din cele mai vechi din Portugalia, construita in 1839. Este intr-o locatie veche, istorica si arata destul de darapanat, vremurile de glorie e clar ca s-au dus, ceea ce e pacat, chiar are potential.

La parter sunt raioane de peste si fructe de import, dar la etaj am gasit marfa si vanzatori mai autentici.

A doua pe lista a fost Foz do Douro Market, nu departe de faleza si unde am gasit si o pergola foarte frumoasa chiar langa plaja.

Piata in sine era cam pustie (inchise majoritatea standurile pentru luna august), dar am gasit cate ceva de pozat plus un frumos cos de paie pentru colectia mea.

A treia si cea mai frumoasa piata din Porto este Matosinhos, localizata chiar langa port si unde vin barcile cu pescari in fiecare zi. Are o hala noua, moderna.

 

La parter numai tarabe de peste si mici restaurante care gatesc pestii proaspeti direct de pe tarabe.

La etaj pasari vii si legume de toate felurile. Intr-o aripa separata este si un Design Incubator unde se intampla proiecte noi si interesante.

O dimineata de sambata prin pietele din Porto este deci o ideea foarte buna pentru a vizita si orasul, nu numai pentru a admira produsele proaspete si a manca un peste proaspat la pranz.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *