Piata de peste Sydney

A doua piata de pe lista mea australiana a fost piata de peste din Sydney. Este a treia piata din lume ca volum al pestelui tranzactionat dupa Tokio si Mexico City. Dsigur ca se poate vizita in fiecare zi dar cine e harnic si se trezeste dimineata poate vizita cu ghid si tur backstage unde are loc licitatia zilnica.

Am asistat si noi la licitatie unde nu au fost permise fotografii. Nu stiu de ce ca e plin oricum pe net. Acolo am gasit si eu una asa ca o pun aici ca sa va faceti o idee. E ca la bursa din NY numai ca e plin de lazi de peste cu peste pe jos. Sistemul folosit este cel aplicat si la bursa de flori din Olanda si este impresionant cat de rapid si eficient este. Fiecare agent are un pupitru cu un fel de ipad pe care tranzactioneaza. In sala sunt hamali care muta lazile de colo colo dupa cum ies formularele. O diferenta fantastica fata de Tokio unde totul era mazgalit pe hartiute de septuagenari si totusi fac volum mai mare. Iar de dimensiuni ce sa mai zic. In piata din Tokio alergai un maraton, aici iti iese abia de o tura de stadion.

Ghidul nostru ne-a plimbat printre lazi si ne-a povestit despre fiecare tip de peste. Numai la Tokio am mai vazut asa varietate de pesti si fructe de mare, ce-i drept cam tot in apele astea se scalda. Ne-a invatat sa deosebim crabii fete de baieti si cum sa il alegi pe cel mai bun. Nu o sa fac asta in curand la Metro dar nu strica putine cunostinte in plus.

Piata in sine (partea publica) consta in cateva magazine cu marfa aranjata foarte frumos si cu preturi pe masura. La pranz se poate manca foarte bun si variat, daca nu vreti sa veniti la 6 dimineata atunci cel mai bine o vizitati la pranz.

Va las mai jos poze pescaresti.

 

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *