Piata de fructe si legume Cairns

Nu puteam sa ratez ocazia sa nu vizitez cateva piete in cele doua saptamani cat am stat in Australia. Trebuie sa spun ca nu erau foarte multe asa ca nu a fost greu sa le includ in program.

Prima piata vizitata a fost una de fructe si legume din Cairns, Queensland. Queensland este situat intr-o zona tropicala si asta se reflecta in ce gasesti la piata. Este zona mare producatoare de mango, banane si trestie de zahar. Piata Rusty’s Markets este una din cele mai vechi si mai cunoscute piete din Australia. Inca din 1975 se gaseau aici standuri cu fructe si legume. Acum piata este o adevarata institutie cu peste 180 de standuri. Este deschisa numai in weekend (vineri-duminica) inca de la 5 dimineata si daca ajungeti intr-o zi in Cairns merita cu prisosinta o vizita.

Am vazut mai multe feluri de banane decat credeam ca exista, fructe exotice cunoscute si mai putin cunscute, frunze si verdeturi cat cuprinde, fructul pasiunii cat mana si yuzu :). O bucurie sa te plimbi si ce bucurie o fi sa le si cumperi si sa le duci acasa.

Mi-au placut diminutivele cu care isi alintau marfa, avocado era Avo, conopida era Cauli si capsunile erau Strawbs.

Las acum imaginile sa vorbeasca.

 

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *