Eat the foodie year – octombrie

Luna octombrie a adus toamna adevarata si o multime de zile foodie, bune de aniversat.

1 Octombrie – World Vegetarian Day

Ziua mondiala a vegetarienilor se aniverseaza din 1977. Nu sunt vegetariana si nici nu mi-am propus sa devin, dar fara sa vreau sunt zile intregi in care nu mananc carne sau oua si imi doresc numai salate dragutze ca astea 🙂 Fun fact: tara cu cei mai mult vegetarieni este India.

2 Octombrie – Fried Scallops

Scoicile astea sunt printre preferatele mele, si de cate ori vad unele frumoase la metro iau si eu cateva pentru un pranz rapid sau o cina lejera

4 Octombrie – Taco Day

Foodie kids imi cer mereu sa le fac tacos. De luna asta am crezut ca am scapat, s-a deschis si la noi Taco Bell. Am fost sa ii incercam dar era o coada fantastica asa ca am renuntat. Am gasit insa (in sfarsit) si lipii de malai (la carefour) asa ca o data pe saptamana fac aceste tacos cu peste, salata de varza, avocado, rosii si sosul meu special secret de tacos.

5 Octombrie – Apple Betty

Apple Betty este doar un alt nume pentru crumble cu mere. Aici am facut o varianta cu mere si afine, si luna asta e perioada perfecta pentru orice desert cu mere, so crumble away.

6 Octombrie – Noodles Day

Taiteii sunt omniprezenti in bucataria asiatica. Pentru ocazia asta sarbatoriceasca propun acesti taitei unicorn cu avocado, edamame si ciuperci enoki.

10 Octombrie – Angel Food Cake Day

Prajitura ingerilor este usoara, alba, pufoasa si deloc decadenta. Se face numai din albus de ou, zahar si faina (si ceva vanilie pentru aroma), adica o bezea in care punem si faina. Fat-free 😉 Este ca un norisor alb si e o baza foarte buna pentru gem sau nutella.

11 Octombrie – Sausage Pizza

Pizza cu carnati este una din preferatele noastre cand facem faimoasele pizza parties in curte. Ne place sa folosim numai carnati chorizo, nu se ofilesc asa rau in cuptor si au o aroma perfecta. Also, carnatii sunt in topul celor mai preferate toppinguri de pizza in lume.

13 Octombrie – World Egg Day

Ziua mondiala se aniverseaza in a doua zi de vineri din luna Octombrie. Daca vi se parea greu sa tineti minte cand e Thanksgiving…se poate si asa. Este un aliment complet si fara de care nu ne putem imagina micul dejun. Fierte sau prajite, fac diminetile mai frumoase 🙂 Si fiert la sousvide…perfecte 🙂

14 Octombrie – Dessert Day

Desertul este cea mai importanta parte a mesei, sau cel putin asa credem noi 🙂 Nu e weekend sa nu gatesc vreo prajitura ceva, vara fac inghetate, iarna placinte cu mere sau dovleac, briose oricand si la orice ora…serios, ce arata mai bine decat o selectie de prajituri? Desertul meu preferat trebuie sa aiba bezea sau caramel. Al vostru?

15 Octombrie – Chicken Cacciatore Day

Felul original era probabil cu iepure din moment ce cacciatore inseamna vanator in italiana si sunt singura ca nici un vanator serios nu impusca pui 🙂  Se face cu partile puiului cu carne mai rosie (pulpe superioare am folosit eu) si are neaparat mult patrunjel.

16 Octombrie –  World Food Day

Ziua Mondiala a Alimentatiei a fost creata in 1979 pentru a atrage atentia asupra problemelor legate de mancare in lume, de la foamete la igiena alimentatiei, de la risipa la ingrediente modificate genetic. Sa apreciem deci ce avem si sa fim recunoscatori.

18 Octombrie  – Chocolate Cupcake Day

Cupcakes sunt o adevarata afacere, exista in toate formele si culorile, sunt concursuri TV pe tema asta, exista dispensere automate de cupcakes si magazine numai cu ele. Inainte sa apara tavile speciale pe care le folosim azi, cupcakes se coceau in cesti (cups) de unde si numele..cake in a cup 🙂

19 Octombrie – Seafood Bisque Day

Supa traditionala de peste atat de aromata este facuta traditional din mai multe feluri de peste si crustacee. Numele vine probabil de la Golful Biscay sau de la bis cuites (fiert de doua ori) care se refera la modul de preparare pentru bisque. Oricum, merita efortul sa il prepari acasa.

21 Octombrie  – Pumpkin Cheesecake Day

Cheesecake cu dovleac pare foarte potrivit in luna octombrie. Mai jos este una facuta de mine acum mult timp (hence poza nostalgica) si desi dureaza ceva timp pregatirea ei merita toata osteneala.

25 Octombrie – World Pasta Day

Ziua mondiala a pastelor, iata o zi care merita toata atentia. Mai jos pastele cu pesto care mi-au ramas la suflet, savurate pe malul golfului in Portofino. Ce loc mai potrivit pentru paste decat Italia?

26 Octombrie – Pretzel Day

Ok asta din poza e un bretzel nu un pretzel, dar cum el este covrigul meu preferat l-am ales ca reprezentativ in aceasta zi. In ultimul timp am vazut bretzel la Lidl si recunosc ca mereu imi scapa unul in cos 🙂

27 Octombrie – Potato Day

Ani de zile am mancat friptura sau carne de orice fel alaturi de cartofi, erau garnitura eterna si omniprezenta. In ultimul timp (de cand sunt foodie) am mai descoperit si alte garnituri dar asta nu inseamna ca ii neglijez pe domnii cartofi. Mai jos ultima reteta incercata, cartofi copti in supa de pui cu ramuri de oregano uscate. De data asta au fost ei starul, nu doar o garnitura.

28 Octombrie – World Champagne Day

Ce ne-am face fara sampanie? Cum am marca orice sarbatoare? Lichidul auriu cu mici bule face orice ocazie una festiva. Exista multe vinuri spumante bune in lume (prosecco, cava…) dar smapania vine numai din zona Champagne din Franta si pe aceasta o sarbatorim azi. Cin cin!

31 Octombrie  – Candy Apple Day

Merele caramelizate sunt asa atractive pe tarabele de Craciun. Te simti ca Alba ca Zapada, nu ii poti rezista desi stii ca nu e tocmai cea mai buna idee sa mananci unul. Si precis dentistul tau nu se bucura ca mananci unul. Dar sunt really fun de facut si copiii se bucura tare cand le fac.

Pana luna viitoare, eat the foodie year!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *