Happy Friendsgiving

N-a fost ultima joi din noiembrie. A fost ca oricare alta joi in care ne strangem cativa prieteni si mancam si stam de vorba, unii se mai uita la un meci, altii mai arunca un ochi pe o tema intre 2 cratite. Se discuta mult, mai ales despre mancare, despre unde mai mergem in vacanta (sa mancam, duh)…totul e deja planificat pana in septembrie 2015. Intr-un colt se discuta masini si fotbal, in celalalt colt scoala si sport de cucoane care merg la sala. Just another joi cum ziceam.

Numai ca totusi, joia trecuta a fost una speciala pentru ca ne-am strans impreuna cu Wine and Knives, Organic Baby si Kiss the Cook cu un scop caritabil, in cadrul campaniei “Gatim din suflet” initiate de Mixtopia si Coca Cola. Si de la o joi de Thanksgiving am ajuns eu cu gandul sa botez joia de Friendsgiving…desi acum s-ar putea sa fac niste curcan intr-o anume joi 🙂

In ziua Z am fugit de la munca mai repede ca sa gatesc si sa fac nitel curat sa nu isi rupa glezna musafirii calcand e masinute si lego. Nu mi-a iesit de tot ca m-am tot agitat cand facea Catalina poza “nu scoate vasele alea”, “vezi sa nu iasa cratita murdara in spate”…

Meniul initial era cu gratar in curte, sa prindem ultima bucata de toamna frumoasa. Dar pe principiul socotelii proverbiale a dat joi o ploaie rece cu vant puternic si a trebuit sa mutam toata actiunea indoor.

Monica Rosu Mixtopia-22

Asa ca meniul a inceput pana la urma cu niste humus, tzatziki si un burnt onion dip (noma ce mi-ai facut…gatesc ceapa arsa damn it).

Monica Rosu Mixtopia-5

La main, de la munca zero cu gratar facut de barbati am ajuns sa fac o musaca imeeeensaaa la care am sclavit vreo 2 ore ca a vrut foodie man sa fie ca aia de am mancat noi la Atena, adica cu vinete, adica cu felii de vinete prajite individual, adica cu 1 ora de intors feliile in tigaie. Mda. A iesit super buna dar pentru asta trebuie sa multumim si furtunii care a taiat curentul si lui Dorel de la ENEL care l-a reparat incetisor, tocmai cand mi se facea mie musacaua…deci ajustati reteta cu 20 min in cuptor, opriti cuptorul 40 de minute, si pe urma mai gatiti 20 de minute ca iese mai bine, pe cuvant. Cat timp a fost intuneric am curatat la lumina palpaita a doua lumanari zara niste usturoi pentru tzatziki, deci sa fie clar ca de la intuneric si miros profumat am curatat mai mult decat era nevoie. A iesit asa usturoicios ca nu ma mai colinda nimeni de la Halloween.

Monica Rosu Mixtopia-18

La final m-am dat in spectacol cu o tarta cu yuzu ca tocmai ce pusesem mana pe vreo 2 kile de marfa de contrabanda si le-am folosit in reteta mea de tarta de lamaie. A iesit fenomenala…

Monica Rosu Mixtopia-47

Mdeci asa ne-am distrat noi joia trecuta si am strans si 580 RON care vor merge catre Centrul Gifted Education. Puteti si voi sa gazduiti o cina #haisamancamimpreuna si #gatimdinsuflet, inscrierile se fac pe Mixtopia.

Monica Rosu Mixtopia-6

Happy Friendsgiving!

PS: pozele cele frumoase sunt facute de Catalina of Kiss the Cook

1

2 thoughts on “Happy Friendsgiving

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *